Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна має час до кінця року – потім переговори: президент Чехії зробив тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна має час до кінця року – потім переговори: президент Чехії зробив тривожну заяву

Президент Чехії Петр Павел заявив, що "вікно можливостей" на фронті ЗСУ має до кінця року – потім переговори

11 липня 2023, 17:20 comments1224
Поділіться публікацією:

Будь-які досягнення на полі бою в Україні до кінця 2023 року стануть основою для переговорів між Києвом та Москвою, яких не уникнути. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час дискусії на експертному форумі на полях саміту НАТО у Вільнюсі озвучив президент Чехії Петр Павел.

Україна має час до кінця року – потім переговори: президент Чехії зробив тривожну заяву

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Чеський лідер вважає, що "вікно можливостей" для військового просування України закриється до кінця року.

На його думку, союзники згодом зменшать свій рівень військової підтримки України. Це також станеться через те, що в країнах, які активно підтримують Україну сьогодні, пройдуть вибори та буде обрано нову владу. Зокрема, це стосується США, де у 2024 році мають відбутися президентські вибори.

Петр Павел закликав усіх дивитись на речі реалістично та не будувати ілюзій про те, що підтримка України не може послабшати.

"Ми також побачимо ще одне зниження готовності масово підтримувати Україну великою кількістю зброї. Всі ці умови, ймовірно, приведуть до висновків: хоч би що було досягнуто до кінця цього року, це буде основою для переговорів", – зазначив президент Чехії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Володимир Зеленський у перший день саміту НАТО, на шляху до Вільнюсу, де відбувається захід, розкритикував відсутність серед країн Альянсу чіткої позиції щодо прийому України до своїх лав. За його словами, так залишається можливість торгуватися у переговорах із Росією членством України в НАТО. Що, певен президент, мотивує країну-агресора продовжувати свій терор. Західна преса також зазначає, що в НАТО досі не дійшли консенсунного рішення щодо перспектив членства України в Альянсі, а також гарантій безпеки для нашої країни на період до цього. Як оцінюєте тиск, який чинить Зеленський на Захід? Чи може щось переламати позицію тих самих США та Німеччини, які, за даними ЗМІ, найбільше зараз виступають проти більш рішучих формулювань та обіцянок Україні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

11 липня 2023, 22:00

нехай призидент чехії іде нахзарус кораблем!!! зброї не достатньо для наступу, а вони постійно задню.


Новини