Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна і РФ ймовірно ведуть переговори щодо 24 серпня: що можуть обіцяти один одному
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна і РФ ймовірно ведуть переговори щодо 24 серпня: що можуть обіцяти один одному

Росія може мати план ракетного удару по Україні на День незалежності, проте Київ і Москва можуть проводити переговори щодо цього

20 серпня 2024, 16:05 comments4494
Поділіться публікацією:

Полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт і льотчик-інструктор Роман Світан заявив в ефірі ТСН, що Росія активно готується до масованого ракетного удару по Україні. Зокрема, ворог здійснює тренувальні польоти на літаках Ту-95, готуючи до запуску до сотні ракет.

Україна і РФ ймовірно ведуть переговори щодо 24 серпня: що можуть обіцяти один одному

Ракетний удар

За словами Світана, операції українських Збройних сил у Курській області не вплинули на плани російської армії та не призвели до розгортання масштабних військових дій у цьому напрямку. Росія намагається стримати українські війська за допомогою нерегулярних підрозділів, таких як Росгвардія, приватні охоронні компанії та строковики, що свідчить про відсутність масштабної операції. Це більше схоже на прикордонний конфлікт, оскільки російські сили не були переміщені з інших напрямків, таких як східний фронт, де вони продовжують наступ на Покровськ.

Світан також зазначив, що плани Росії щодо застосування далеких ракетних засобів залишаються незмінними. Ворог активно накопичує ракети і вже має в запасі понад тисячу одиниць, що дозволяє йому провести масований удар. Однак ключовим питанням залишається вибір цілей для цього удару. Останні атаки на Київщину можуть бути спробою Росії виявити розташування українських систем протиповітряної оборони, щоб визначити їхні слабкі місця.

Експерт підкреслив, що підготовка до атаки триває, але її здійснення може залежати від певних домовленостей.

"Зняття загрози на 24 серпня — День незалежності України по великим містам, по Києву зокрема, може залежати від домовленостей, які можуть проводитися сьогодні — за якимось розміном. Наприклад, ми не підриваємо вам Керченський міст на 24 число, а ви не б'єте по Києву. Я образно кажу. Тобто, якщо не буде атаки 24 серпня, то це означає, що спрацювали домовленості. Якщо її не буде, чи вони не спрацюють, росіяни однозначно перед 24-м, чи 24 серпня завдадуть ракетний удар", — розповів Роман Світан.

Світан також порадив українцям у великих містах за можливості виїхати за їх межі на День Незалежності, щоб зменшити ризики. Він підкреслив важливість дотримання заходів безпеки, особливо під час повітряних тривог, і порадив шукати укриття в підземних приміщеннях або на нульових поверхах будівель.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після операції в Курській області РФ може готувати по Україні великий ракетний удар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини