Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна хоче зробити США стороною війни з Росією: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна хоче зробити США стороною війни з Росією: про що мова

Поїздка Зеленського у США стане успішною, якщо Байден дасть дозвіл бити американською зброєю по Росії

сьогодні, 10:17
Поділіться публікацією:

Поїздку президента Володимира Зеленського до США можна буде вважати успішною, якщо Джо Байден оголосить про згоду на використання їхніх ракет по цілях в глибині території Росії, вважає політолог Костянтин Матвієнко.

Україна хоче зробити США стороною війни з Росією: про що мова

США і Україна

"Річ не лише у реальному враженні аеродромів, арсеналів, військових виробництв, які використовуються для забезпечення ударів по позиціях ЗСУ, мирному населенню та енергетичній інфраструктурі. Останнє загрожує Україні хододом і голодм взимку. Українська дипломатія намагається зробити США безпосередньою стороною війни. Чи вийде?" — пише у Фейсбуці політолог.

За його словами, "мирний план", де першим пунктом йде "прискорений вступ України до НАТО, мало не до кінця року Захід не розглядатиме — дипломатично візьме час на обмірковування, бодай через позицію Угорщини і не лише її.

При цьому експерт звертає увагу на те, що Дональд Трамп зверхньо і по дурному відкинув пропозицію Зеленського про зустріч для презентації мирного плану.

"Нашою дитячою помилкою було публічне анонсування цієї зустрічі", — додав політолог.

У той же час, каже Матвієнко, Росія анонсувала найбільший в її історії воєнний бюджет на 2025 рік — до 150 млрд доларів.

"Демонструє, що не збирається зупинятися. Звідки гроші? Наприклад, за рахунок транзиту українською газотранспортною системою російських вуглеводнів до Європи — від 6 до потенційно 20 млрд.$. Плата за транзит для України складе 240 млн. $. Західні союзники в ах*ї", — пише Матвієнко.

При цьому він назвав доброю новиною, що в Росії у пусковій шахті вибухнула ядерна ракета "Сармат".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в США сказали, що потрібно зробити, щоб закінчити війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини