Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна готується завдати ударів по території РФ: кому з союзників передасть список цілей
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується завдати ударів по території РФ: кому з союзників передасть список цілей

За інформацією Politico, Україна надасть США список цілей на території РФ для далекобійних ударів

27 серпня 2024, 13:40
Поділіться публікацією:

Українська влада готується представити високопосадовцям національної безпеки США список цілей великої дальності на території Росії, які ЗСУ можуть вразити, якщо Вашингтон зніме обмеження на постачання американської зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "Politico".

Україна готується завдати ударів по території РФ: кому з союзників передасть список цілей

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

У виданні зазначають, що Україна використовує цей список як ще одну спробу переконати Вашингтон зняти обмеження на використання американської зброї по Росії. Хоча Україна раніше надала США деякі зі своїх потенційних цілей на Росії, цей список, як передбачається, буде конкретнішим.

За словами трьох анонімних джерел "Politico", знайомих з діями України, міністр оборони України Рустем Умеров та голова офісу президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак цього тижня відвідають Вашингтон і планують подати список адміністрації під час переговорів.

США вже кілька місяців заявляють, що зняття обмежень не матиме стратегічного значення у війні, оскільки Росія відсунула свої найважливіші цілі, включно з авіацією, від кордону і зробила їх недосяжними.

Але Київ визначив кілька важливих цілей, яких він може досягти за допомогою наданих США ракет, кажуть джерела. Він сподівається, що список зміцнить кампанію на переконання президента Джо Байдена змінити свою думку.

Журналісти наводять слова президента Зеленського, який заявив, що не повинно бути жодних обмежень на номенклатуру озброєнь для України, адже російські терористи таких обмежень не мають. Захисники життя не повинні стикатися з обмеженнями на зброю, вважає український лідер.

Зазначається, що візит Умерова та Єрмака готується на тлі того, що Україна продовжує наступ у Курській області та намагається подолати наслідки масованого ракетного удару Москви по її енергосистемі 26 серпня.

Журналісти зазначають, що українські чиновники давно лобіюють адміністрацію Байдена, щоб зняти обмеження на постачання зброї США, щоб військові могли легше проводити наступи на території Росії та відтісняти російські війська від кордону. Адміністрація США від початку війни заявляла, що вона стурбована тим, що зняття обмежень може спровокувати Росію на ще агресивніші атаки на Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський зустрівся з новим прем'єром Британії: говорили про удари по території РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини