Україна готується розпочати другу хвилю контрнаступу, – ЗМІ

Російські війська виснажені, а Україна готується зробити вирішальний удар у цьому контрнаступі

Під час першого етапу контрнаступу українські війська справді просувалися досить повільно, але незабаром ситуація зміниться. Це станеться через те, що українські військові наблизилися до фортифікацій росіян, які ускладнювали просування української армії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове агентство "Bild", цитуючи заяву президента України Володимира Зеленського.

Журналісти проаналізували сказане Зеленським на Aspen Security Forum, наголосивши на тому, що глава української держави підтвердив, що ЗСУ незабаром помітно додадуть у темпі, адже зуміли подолати досить велику територію, яка була замінована.

Також автори матеріалу наводять висновки Інституту вивчення війни та держсекретаря США Ентоні Блінкена. Аналітики Інституту вивчення війни фактично підтвердили слова президента Зеленського, який також заявив, що нестача західного озброєння не дозволила швидко просуватися українським бійцям. У результаті Україна втратила час, за який росіяни суттєво зміцнилися, замінували багато захопленої території. Але тепер ситуація може змінитись.

Щодо заяви Ентоні Блінкена, то він натякнув про те, що Україна ще не задіяла всі свої резерви, а отже справжній масований наступ ще попереду.

Читайте також на порталі "Коментарі" - контрнаступ ЗСУ скоро набере темпу – експерти розповіли у чомусь головна причина.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що не так із контрнаступом ЗСУ – чому наприкінці липня Україні доведеться приймати важкі рішення, які не кожен схвалить.