Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна, ЄС і Білорусь можуть мати таємні домовленості: чого страшенно боїться кремлівський дід
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна, ЄС і Білорусь можуть мати таємні домовленості: чого страшенно боїться кремлівський дід

Кремлівський диктатор Путін боїться, що Лукашенко дозволить українській армії зайти в РФ через територію Білорусі

15 серпня 2024, 12:25
Поділіться публікацією:

Політтехнолог Михайло Шейтельман в інтерв'ю 24 Каналу припустив, що між Білоруссю, Україною та Європейським Союзом існують певні таємні домовленості щодо нейтралітету Мінська у війні. Однак ситуація в Курській області може вплинути на ці домовленості.

Україна, ЄС і Білорусь можуть мати таємні домовленості: чого страшенно боїться кремлівський дід

Володимир Путін

За його словами, на початку війни Росія використовувала білоруські аеродроми для авіаційних ударів по Україні, а також запускала балістичні ракети з території Білорусі. Однак після цього Мінськ перестав дозволяти російським військовим здійснювати атаки з його території. Це, ймовірно, стало результатом угоди між Києвом та Мінськом.

За словами Шейтельмана, існує угода між Білоруссю, ЄС та Україною, відповідно до якої ЄС не запроваджує нових санкцій проти Мінська після 2022 року. Водночас Білорусь не дозволяє російським військовим використовувати свою територію для вторгнення в Україну чи завдання ракетних ударів.

Лукашенко під час війни продовжує підтримувати Росію, але водночас підтримує зв'язки з Україною та ЄС. Після початку операції ЗСУ в Курській області він заявив, що на територію Білорусі нібито проникли "українські безпілотники". Лукашенко зазначив, що це суперечить мирним угодам між Білоруссю та Україною, вперше згадавши про їх існування.

Водночас опозиційні білоруські ЗМІ повідомляють, що жодних атак українських дронів на території Білорусі не було. Шейтельман припускає, що ці заяви Лукашенка були зроблені у зв'язку з проривом українських військ у Курській області. Можливо, Путін або хтось з Кремля попросили Лукашенка розпочати "холодну війну" на українсько-білоруському кордоні, щоб відволікти українські сили.

За словами Шейтельмана, Путін побоюється, що українська армія може вторгнутися на територію Росії через Білорусь. Теоретично, українські сили могли б пройти через білоруську територію на півночі та вийти безпосередньо до Москви, що є зараз найбільшим страхом Путіна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путіну може загрожувати і дестабілізація в середині РФ. Уже лунають заклики до військових скинути диктатора.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини