Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна дедалі ближче до ізраїльсько-палестинського варіанта – чому на мир сподіватися не варто
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна дедалі ближче до ізраїльсько-палестинського варіанта – чому на мир сподіватися не варто

Загроза з боку РФ буде постійно

7 квітня 2023, 16:20 comments1911
Поділіться публікацією:

З одного боку, вселяють оптимізм заяви голови ГУР України Кирила Буданова та інших офіційних спікерів України, які вважають, що українцям під силу перемогти росіян цього року. Але, з іншого боку, нерідко можна почути й більш зваженіші оцінки у тому, що у такому ритмі і війні ще жити дуже довго. Чому ізраїльсько-палестинський сценарій дедалі ближче до України? Чи справді крах Росії – це скоріше фантастика та загроза від північного сусіда буде постійною? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, зібравши думки експертів.

Україна дедалі ближче до ізраїльсько-палестинського варіанта – чому на мир сподіватися не варто

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Великі сумніви, що перемога буде саме у 2023 році. Найімовірніше – у 2024, не раніше

Військовий експерт Олександр Коваленко в ефірі "ТСН" заявив, що українцям поступово настав час знімати рожеві окуляри і починати усвідомлювати, що світу найближчими роками точно не буде.

"Навіть після перемоги загроза від Росії існуватиме. Навіть якщо вона визнає капітуляцію та почне виплачувати репарації, буде велика загроза диверсій, інформаційних атак, активізація російської агентури в Україні для дестабілізації ситуації. Загроза буде постійною. Вони (Ред. – росіяни) завжди готуватимуться до нової війни", – вважає експерт.

Олександр Коваленко погоджується з тією думкою, що перемогою України може вважатися лише вихід ЗСУ до кордонів 1991 року. Ніщо інше перемогою вважатися не може.

Експерт зазначив, що у перших осіб держави перевірена інформація і їм видніше, коли вони говорять про перемогу, що наближається, в 2023 році, але є великі сумніви, що так і буде. Набагато більше шансів, що перемогу Україна здобуде 2024 року.

"Якщо говорити про звільнення тимчасово окупованого Криму, це може зайняти до півроку плюс-мінус кілька місяців. Але спочатку потрібно вийти до адміністративного кордону Криму, а потім розпочинати його деокупацію. Тобто це вже не 2023 рік. Тому я не бачу перспективи закінчення війни у 2023 році", – підсумував Коваленко.

У війні Росії проти України злочинець "настільки явний і очевидний", що сумнівів у правоті України немає

Міжнародний експерт із розвідки, боротьби з тероризмом, протидії торгівлі людьми та безпеки в зонах конфлікту, власник приватної військової розвідувальної компанії MOSAIC Том Шина в інтерв'ю "Голосу Америки" заявив, що все очевидно, що Росія напала на суверенну державу і веде загарбницьку війну, але також очевидно, що незрозуміло, як можна вийти із ситуації. В найближчому майбутньому не простежується, як якась із сторін протистояння може здобути перемогу.

"Я говорив навіть на початку, коли ми там були, що це довга війна, щоправда, я не бачу можливого рішення. Зеленський не збирається нічим поступатися Путіну. Путін точно не має наміру підписувати нічого, що покаже, що він програв. Тому я думаю, що зрештою це стане ізраїльсько-палестинською ситуацією, коли у вас є цей безперервний конфлікт і боротьба, але чіткого рішення немає", – заявив експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому засідання Ради безпеки РФ перетворилося на фарс для Путіна – яка була його мета.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини