Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна чекає на постачання передової зброї, - Буданов
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна чекає на постачання передової зброї, - Буданов

Ситуація на полі бою досить нерівномірна: у ЗС України не вистачає ресурсів для просування вперед у багатьох областях

29 грудня 2022, 15:50
Поділіться публікацією:

Бойові дії в Україні наразі в тій ситуації, коли ні Україна, ні Росія не можуть досягти значних успіхів. Про це заявив начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов в інтерв’ю для ВВС, пишуть "Коментарі".

Україна чекає на постачання передової зброї, - Буданов

ЗСУ поки не може перемогти ворога комплексно на всіх фронтах

За його словами, Російська Федерація зараз повністю зайшла в глухий кут, зазнавши серйозних втрат, а також Кремль вирішив оголосити ще одну мобілізацію призовників. Щодо України, генерал-майор Кирило Буданов зазначив, що ЗС України як і раніше не вистачає ресурсів для просування вперед у багатьох областях: "Ми не можемо перемогти їх в усіх напрямках комплексно. І вони теж. Ми з нетерпінням чекаємо нових постачання зброї та прибуття більш досконалої зброї".

Також начальник ГУР МО України Кирило Буданов заперечив імовірність наступу з боку Білорусі: "На цей момент я не бачу ніяких ознак підготовки вторгнення в Київ або північні райони з боку білорусі. Президент Лукашенко робить всі кроки, щоб не допустити катастрофи для своєї країни".

А от ракетні атаки буде Росія продовжувати на критичну інфраструктуру України. Адже вони в будь-якому разі намагатимуться атакувати з неба тому, що це прояви тероризму, це в стилі Російської Федерації. В тій ситуації, коли вони абсолютно не можуть досягти успіхів на полі бою, вони завжди переходять до терористичних методів. Продовжуючи думку, чи довго країна-агресорка ще може влаштовувати масовані атаки, каже, що ні. За словами Буданова, ракет у Росії лишилося досить небагато, оборонна промисловість не здатна виготовити достатню кількість для забезпечення постійного нанесення такої кількості ракетних ударів. Це ще одна причина, чому зараз вони намагаються знайти ракетне озброєння в інших країнах світу.

"По основних типах у них залишилося оперативно-тактичних ракет морського, авіаційного та наземного базування від 13 до 27%. Тобто, по всіх основних типах вони впали нижче 30%, що є недоторканим запасом. В середньому, в одному ракетному залпі, який вони використовують як терористичний акт проти нашої інфраструктури, здебільшого від 70 до 75 ракет. Їхня промисловість намагається вийти на виробництво 20 ракет типу "Калібр" в місяць. В ракетному залпі здебільшого застосовуються ракети Х-101, Х-505 й "Калібр". Порахуйте самі, скільки вся промисловість має працювати, щоб забезпечити один єдиний залп.Ситуація з виробництвом Х-101 ракет приблизно схожа, навіть гірша, ніж з виробництвом "Калібрів". З "Іскандерами" в них взагалі катастрофа", — аргументує очільник ГУР.

Читайте також у "Коментарях" — головні виклики-прогнози у наступному 2023 році – до чого готуватися українцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини