Україна буде готова розпочати новий наступ: що чекає Київ

За інформацією Welt, у найближчі кілька місяців після отримання F-16 від Норвегії Україна може перейти у наступ на півдні

Україна не готова повністю йти у стратегічну оборону і тому варто очікувати, що українська армія зробить ще одну спробу контрнаступу після того, як Норвегія передасть Києву винищувачі F-16. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецьке видання "Welt".

Автори матеріалу стверджують, що ЗСУ можуть розпочати активні маневри, метою яких стане Крим, у найближчі місяці. Від українського плацдарму на лівому березі Дніпра до півострова лише 60 кілометрів, йдеться у публікації.

Німецький полковник Родеріх Кізеветтер закликав поставити в Україну далекобійні ракети Taurus, щоб Київ завдав удару Кримським мостом і кораблями Чорноморського флоту.

Наголошується, що однією з головних причин зростання успіху українських контратак, ймовірно, стане знищення російських радіолокаційних установок і позицій ППО в Криму.

Зокрема, українські удари останніми днями показують, що РФ досі не впоралася із проблемою своєї проникної ППО.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗМІ назвали головне розчарування ЗСУ під час літнього контрнаступу, коли багато очікувань так і не здійснилися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що не може коментувати військові плани, інакше це буде шоу.

"Це війна, я не можу говорити, що я планую, що ми повинні робити. Інакше це буде шоу, а не війна, ціна якому - людські життя. Про це не можна говорити в жодному разі", - висловився головком ВСУ.