Україна близька до закриття котла в Курській області: тисячі російських солдатів можуть опинитись в пастці

Російські війська невдовзі можуть опинитись у пастці в Курській області.

Українські військові почали знищувати мости через річку Сейм у Глушківському районі Курської області, щоб ізолювати російських військових. За даними видання BILD, українцям потрібно взяти під контроль ще близько 5 кілометрів, щоб закрити тисячі росіян у котлі.

16 серпня українські військові знищили перший міст через річку сейм у Курській області поблизу села Глухово. За два дні був атакований та пошкоджений міст поблизу села Званне. Згодом почали з’являтись повідомлення, що третій та останній міст біля населеного пункту Карижі також знищено. Росія у відповідь організовує понтонні переправи, а також обороняє прохід, який залишився на сході.

Як вказує видання BILD, усередині цієї території опинилось 2-3 тис. російських солдатів, яким буде важко оборонятись без логістики та в ізоляції. Крім того, на заході українці вже перейшли кордон та взяли під контроль невелику ділянку у 15 кв. км до річки Сейм.

"У росіян зараз простий вибір: чи боротися та обороняти цю територію, чи відступити. Очевидно, обидва варіанти для них фатальні", - вважає німецький аналітик Юліан Рьопке.


Бої в Курській області

Попри успіхи України в Курській області, можливість захопити нові території та взяти в полон сотні російських військових, Рьопке вказує, що "ця битва не має вирішального характеру". За його словами, "багато сил залишилося в Україні".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з даними ЗМІ, російський диктатор Володимир Путін наказав армії РФ за два місяці звільнити Курську область від українських сил.

Також "Коментарі" писали про те, що Путін пообіцяв Україні відповісти за її наступ на територію Росії. Однак, виявилось, що очільник Кремля понад тиждень не згадує про бої в Курській області.