Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ухилянти можуть «розслабитися». У ВР розповіли, яке обмеження для них готують
commentss НОВИНИ Всі новини

Ухилянти можуть «розслабитися». У ВР розповіли, яке обмеження для них готують

Верховна Рада розглядає можливість лише одного обмеження прав людей, які ухиляються від мобілізації, про це на брифінгу повідомив нардеп Федір Веніславський

6 березня 2024, 19:49 comments9521
Поділіться публікацією:

Профільний комітет Верховної Ради наразі допускає виключно одне обмеження у правах, яке стосується людей, що ухиляються від мобілізації. Як повідомив Федір Веніславський, депутати насправді мали гостру дискусію із приводу обмеження прав ухилянтів. За його словами, обговорювалася можливість надання ТЦК повноважень в судовому порядку обмежувати права громадян. Мова йде право на розпорядження грошовими коштами на рахунку, право виїзду за кордон, а також право керування транспортним засобом.

Ухилянти можуть «розслабитися». У ВР розповіли, яке обмеження для них готують

Федір Веніславський

Як повідомив нардеп, наразі є консенсус у обмеженні прав тих громадян, які не з’явилися до ТЦК. Їх хочуть обмежити у праві користуватися транспортним засобом.

Окрім того, за словами Веніславського, народні депутати планують закрити питання із здобувачами вищої освіти. Наразі чоловіки, які пішли вчитися мають відстрочку. Як відзначив нардеп, закон не обмежує права громадян України у здобутті вищої освіти – їх можна отримати скільки завгодно.

Так бути не може, відзначив нардеп. За його словами, парламентарі "точно приберуть" таку можливість ухилення від мобілізації. Як підкреслив Веніславський, в Україні буде тільки послідовна вища освіта — передвища, вища, магістерська, а потім аспірантура.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що наразі депутати працюють над правками, які були внесені після першого читання в урядовий законопроєкт про мобілізацію, а їх є понад 4 000. Як повідомив нардеп Олександр Федієнко, народні депутати попередньо вже визначилися із приводу призову осіб, які мають інвалідність. За його словами, Міноборони хотіло, щоби всі люди з інвалідністю пройшли повторний медичний огляд. Натомість депутати вважають, що такий огляд мають пройти тільки ті чоловіки, які отримали довідку про інвалідність після широкомасштабного вторгнення Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зеленский президент

9 березня 2024, 20:45

А Вы, что хотели- Это и есть демократия демократическая. Всем богатым украинцам закрыть счета, забрать все машины в збройные силы. Боронить Украину ДОЛЖНЫ все и богатые украинцы в первую очередь. Закалюжный профнепригодный.

Уехал из полусовка.

8 березня 2024, 13:23

Полусовок (УССР) воюет с Совком (СССР2.0)

Аванэс

8 березня 2024, 02:31

Живем как в сказке:чем дальше история длится,тем страшнее становится...

Владимир

7 березня 2024, 19:02

Почитал комментарии, получил удовольствие.

Правдоруб

7 березня 2024, 18:50

цю верховну банду владу (слуг мінори) требе знести!!! фашистяки, нелюди. Як там ракетна програма на 31 рук, на дороги 17 міллярдів в 24 році. ну, ну.

Роман

7 березня 2024, 18:38

сидящие пердящие жирные мешки в дерьмом,которые только деньги гребут на лапу,своих детей и семьи отправили за границу и сидят тут бляди "огранчения" придумывают уроды! пусть решают вопросы,а не людей пресуют

українець.

7 березня 2024, 17:25

депутати погано знаютьб Конституцію, або ж взагалі не розуміють зміст статей. За яким таким правом не дозволяти розпоряджатися своїми коштами? Що ця держава подарувала їх , хочу дам, хочу заберу. Що держави вже не існує? Прво використовувати власний транспорт - знову ж такиіж ухилянти

Іванович

7 березня 2024, 17:16

А ті, що повдягали форму, отримують круту зарплату та компенсацію за наймане житло, никаються по столиці на дорогущих машинах, з купованими довідками учасників бойових дій - не ухилянти?! А ті, що кожен на своєму місці розкрадають мільярди, що на зброю, та вносять суддям любі застави? Влади міняються, а система ні.

Test

7 березня 2024, 16:41

сеніславськией сам ухилянт, в любому випадку шоб ви не обмежили це буде не конституційно тому як конституція не дозволяє обмежувати парва та свободу людей, а якшо тут хтось буде розказувати шо в конституції написано шо це обовязок, то да, це обовязок КОЖНОГО, а не конкретних якихось категорій по типу від 18-60 Ж/М депутат/бідний, і не воювати і не служити а саме захищати! Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України. Громадяни відбувають військову службу відповідно до закону.

Макс

7 березня 2024, 16:10

Пішла ВР в дупу, якщо народ напряжеться, буде мало місця депутатам. С.ки самі ховаються від мобілізації, дітей своїх повивозили за кордон, а ви холопи ідіть воюйте за їхнє щасливе майбутнє. Пішли на х.р, законотворці х.рові.

вв

7 березня 2024, 15:18

Еще и не напрагался. Если придется напрячься, то пидарасам из рплы и тук придется забыть про расслабление! А если проще, то на еух вертел всех, кто принимал закон.

Олександр

7 березня 2024, 15:08

Та пішли ви науй.

ufo

6 березня 2024, 20:46

А тунца лососнуть депутаты не хотят? вместе с военкомами

Ігор

6 березня 2024, 20:23

Цього буде достатньо. Хитрі ждуни: таксисти дальнобійники приватні охоронці чиновники попи рабини ...


Новини