Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ухилення від мобілізації: українці вигадали нову схему
commentss НОВИНИ Всі новини

Ухилення від мобілізації: українці вигадали нову схему

В Україні посилилися випадки зловживання правом на відстрочку від армії під приводом догляду за інвалідами

6 березня 2024, 18:10 comments12902
Поділіться публікацією:

В Україні помітили нову негативну тенденцію — призовники все частіше ухиляються від мобілізації під приводом догляду за особами з інвалідністю. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив Федір Веніславський, народний депутат, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Ухилення від мобілізації: українці вигадали нову схему

Найчастіше українці ухиляються від призову під приводом догляду за особами з інвалідністю

За словами народного депутата України, вже зараз влада фіксує зловживання цим правом. Відстрочка від призову, яка надається тим, хто займається доглядом за інвалідами, стала одним з найбільш розповсюджених способів уникнення військової служби.

"На превеликий жаль, можливість отримати відстрочку від призову особам, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю була і залишається одним із найбільш поширених варіантів для зловживань. Як свідчать статистичні дані, які нам надавала міністерка соціальної політики, кількість осіб з інвалідністю, які отримали цю інвалідність після повномасштабного вторгнення, зросла в рази порівняно з середньою кількістю, яку Україна отримувала у довоєнний період", – зазначив він.

У відповідь на ці виклики, комітет Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки планує розглянути питання мобілізаційної роботи, з метою вдосконалення існуючих механізмів та запровадження нових правил, що дозволять забезпечити баланс між захистом прав інвалідів та виконанням обов'язків перед країною.

Нагадаємо, що останнім часом багато дискусій йде щодо того, чи потрібна Україні тотальна мобілізація, посилення тієї мобілізації, яка йде зараз. Насправді немає сенсу в посиленні мобілізаційного законодавства. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю "Укрінформу" висловив молодший лейтенант, командир підрозділу Р.У.Г. у складі 59 ОМПБр Гамлет Авагян із позивним "Гамлет".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини