Головна Новини Суспільство Війна з Росією Угорський єврокомісар обізвав євродепутатів: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорський єврокомісар обізвав євродепутатів: що відомо

Угорський депутат образив євродепутатів, забувши вимкнути мікрофон

15 лютого 2023, 15:28
Поділіться публікацією:

Єврокомісар Олівер Варгеї з Угорщини, який курує питання сусідства і розширення, потрапив у скандал. Політик зробив образливу заяву в сторону присутніх у залі Європарламенту, адже забув про увімкнений мікрофон.  Про це повідомляє Telex.

 Угорський єврокомісар обізвав євродепутатів: що відомо

Угорський єврокомісар Олівер Варгеї (фото з відкритих джерел)

 Відповідаючи на запитання під час обговорення розширення Євросоюзу на Західні Балкани, політик в кінці своєї відповіді депутату з Хорватії сказав: "Скільки ще тут ідіотів?". Через те, що він забув вимкнути свій мікрофон, його фразу угорською почули усі.  

Після цього опозиційна партія "Демократична коаліція" в Угорщині закликала Варгеї піти у відставку та назвала його коментар неприйнятним. 

Своєю чергою Олівер Варгеї пояснив ситуацію та заявив, що його слова не стосувалися присутніх у залі.

"Я щиро шкодую про непорозуміння довкола моєї ремарки на пленарному засіданні Європарламенту 14 лютого. Це було пов’язано з триваючою приватною розмовою угорською мовою між мною і керівником кабінету на абсолютно сторонню тему, і вона випала з контексту... Я повною мірою поважаю установи ЄС, включно з Європарламентом і його шанованими членами", — заявив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Угорщина проти вступу України до ЄСУгорщина вважає, що майбутнє України в Європейському Союзі, але перш ніж предметно обговорювати це питання Україні необхідно вирішити низку проблемних моментів, зокрема, внести зміни до українського законодавства про мову та освіту. Про це заявив Гергель Гуляш, керівник апарату прем'єр-міністра Віктора Орбана. Гергель Гуляш зазначив, Будапешт не ратифікує вступ України до Євросоюзу доти, доки Київ не покращить становище угорської меншини на Закарпатті. При цьому Гуляш вважає, що вступ України до НАТО "на даний момент призведе до світової війни".


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

антибандерЛох

15 лютого 2023, 16:59

на йух иди само, быдло тупое.

Антикацап

15 лютого 2023, 15:51

Пшел вон, козел вонючий!


Новини