Головна Новини Суспільство Війна з Росією Угорщина озвучила, чому боїться членства України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина озвучила, чому боїться членства України в НАТО

Угорщина вважає, що Україна може спричинити глобальну війну, якщо стане членом НАТО

сьогодні, 14:47
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що вступ України до НАТО може стати причиною початку третьої світової війни. За його словами, такий сценарій може бути реалізований через положення статті про колективну оборону, яка зобов'язує союзників НАТО захищати один одного у разі агресії проти будь-якої з країн-членів.

Угорщина озвучила, чому боїться членства України в НАТО

Петер Сіярто. Фото: REUTERS

На пресконференції після угорсько-сербського економічного комітету, Сіярто підкреслив, що Угорщина категорично проти приєднання України до Альянсу. Він зазначив, що така позиція підтримується багатьма міністрами закордонних справ країн-членів НАТО під час закритих переговорів.

"Я думаю, що будь-яка розсудлива людина не захоче створювати таку небезпеку. Тому позиція Угорщини зрозуміла: немає жодної можливості для вступу України до НАТО", — сказав Сіярто.

Крім того, Сіярто виразив занепокоєння щодо припинення поставок газу з України. За його словами, завдяки будівництву газопроводу "Турецький потік", який проходить через Болгарію, Сербію та Туреччину, Угорщина змогла уникнути критичних проблем з енергетичною безпекою. 

Міністр закордонних справ Угорщини заявив, що цей газопровід дозволив країні отримати понад 5,6 мільярда кубометрів газу цього року, що гарантує стабільне постачання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єврокомісія подає до суду на уряд Віктора Орбана через закон про "захист суверенітету", який може порушувати верховенство права.

Також "Коментарі" писали про те, що на прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана намагались здійснити напад під час його виступу в Європарламенті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини