Головна Новини Суспільство Війна з Росією Угорщина хоче отримати від ЄС гарантії для російської ядерної енергетики: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина хоче отримати від ЄС гарантії для російської ядерної енергетики: яка причина

Угорська АЕС "Пакш", яку добудовує "Росатом", повністю залежна від російського ядерного палива

12 вересня 2022, 18:40
Поділіться публікацією:

Угорщина хоче добитися гарантій від ЄС, що російська ядерна енергетика не потрапить під антиросійські санкції. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, який поїхав на Конгрес ядерної енергетики Східної та Центрально Європи.

 Угорщина хоче отримати від ЄС гарантії для російської ядерної енергетики: яка причина

Угорська АЕС "Пакш" (фото з відкритих джерел)

"У першому пакеті санкцій мова йшла про те, що ядерна енергетика не підпадатиме під санкції. Ми закликаємо Європейську комісію гарантувати, що кожна установа в Брюсселі, кожен національний орган та кожен банк, що працює в Європі, дотримуються цього положення", — сказав міністр.

Петер Сійярто також повідомив, що його країна збільшила інвестиції  в АЕС "Пакш", аби сприяти якнайшвидшому забезпеченню енергопостачання країни.

 Що відомо про угорську АЕС Пакш

 Відомо, що атомна станція є єдиною діючою в країні. Цей об'єкт забезпечує близько 40% потреб країни в електроенергії.  АЕС "Пакш" запустили в експлуатацію у 1980-х роках та збудували за радянським проєктом. Відтак РФ є єдиним постачальником ядерного палива угорської станції. А ще — в грудні 2014 "Росатом" підписав контракти з Угорщиною на добудову  АЕС Пакш, які згодом засекретили на 30 років.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чому Угорщина прогнулась під Росію.З початку російського вторгнення, у політичному та експертному середовищі України найчастіше спливає тема військової загрози з боку сусідньої Білорусі, мабуть, єдиного військово-політичного союзника Кремля. Режим Олександра Лукашенка не єдиний складний сусід, який своїми діями чи бездіяльністю завдає шкоди Україні. Днями у мережі з'явилися результати опитування аналітичного центру Századvég щодо ставлення громадян Угорщини до російсько-української війни. Як виявилося, 81% респондентів виступають проти постачання зброї країнами-членами ЄС в Україну та запровадження заборони на в'їзд росіян. Понад 70% учасників опитування не підтримують заборону на імпорт російської нафти, природного газу, вугілля, палива для атомних електростанцій, програму навчання українських військових до ЄС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

777

12 вересня 2022, 22:28

Бесплатный секс с красивыми незнакомками, им не нужны деньги, подарки, внимание, они хотят от тебе лишь член. Полная анонимность ----- https://4.fo/4pok


Новини