Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ударний дрон українського виробництва скоро буде нищити окупантів та їх техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ударний дрон українського виробництва скоро буде нищити окупантів та їх техніку

БПЛА вже проходить перше тестування

11 квітня 2023, 16:17
Поділіться публікацією:

Ударний FPV-дрон, зібраний українськими інженерами, проходить перше тестування. Як інформує видання "Коментарі", про це на своїй сторінці у Facebook розповів підприємець та волонтер Юрій Голик, який наразі курує проєкт з виготовлення вітчизняних БПЛА.

Ударний дрон українського виробництва скоро буде нищити окупантів та їх техніку

Дрон

Як зазначає Юрій, дрон української збірки оснащений двома камерами й додатково може бути обладнаний тепловізором. Цільове призначення БПЛА – знищення живої сили противника, їхніх автомобілів, бронетехніки, укриттів і вогневих точок.

Як кажуть розробники, дрон зможе ігнорувати роботу ворожих засобів радіоелектронної боротьби, долати відстань до 5 км і нести боєприпаси вагою до 5 кг. Більш точні технічні характеристики БПЛА стануть зрозумілі в процесі бойових випробувань, які відбудуться цього тижня.

“Команда розробників складається з шести чоловік. Якщо тестування першого БПЛА військовими пройде вдало, ми плануємо налагодити серійне виробництво”, — прокоментував Юрій Голик.

Крім того, волонтер анонсував роботу над більш складним проєктом, який стане додатковими “очима" для військових. Це БПЛА-розвідник з розмахом крил понад 3 м, над яким наразі також працює їхня команда інженерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Олександр Карпюк та Юрій Голик розповіли, як зробити з волонтерства систему, що приносить користь армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини