Удар по Полтаві проявив дві великі проблеми України: про що мова

В США знову активізувалися дискусії щодо дозволу Україні наносити удари далекобійною зброєю по РФ

Дві російські балістичні ракети влучили у військовий інститут і госпіталь у Полтаві, убивши 51 і поранивши 271 людину. Ця атака продемонструвала нестачу систем протиповітряної оборони, що робить Україну вразливою для російських ударів, а також недоліки української армії, яка не змогла краще захистити навчальний центр. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "The Wall Street Journal".

Видання зазначає, звістка про удар по інституту викликала гнів в Україні. У Сухопутних військах України заявили про проведення розслідування, "чи належним чином здійснювалося управління установою в умовах постійної ракетної загрози з боку противника".

На інших об'єктах будуть посилені заходи безпеки. У Міноборони пояснювали, що інтервал між тривогою та прильотом був настільки коротким, що застав людей у момент евакуації. Для атаки РФ використовувала балістичні ракети, які можуть перехоплювати лише декілька систем ППО в Україні.

Українські офіційні особи наполягають на тому, щоб США дозволили ЗСУ завдавати ударів вглиб російської території далекобійною зброєю - по складах і аеропортах. Це може допомогти підірвати здатність Росії здійснювати потужні повітряні атаки. Однак Білий дім відмовляється від кроків, які Кремль може розцінити як серйозну ескалацію.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в центрі уваги продовжує залишатися жорстокий удар ворога по Полтаві. Про що може свідчити російський удар двома балістичними ракетами по Інституту звʼязку? Які висновки треба зробити з трагедії в Полтаві? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло - було шикування під час вибуху чи ні: що відомо про трагедію у Полтаві.