Головна Новини Суспільство Війна з Росією Удар під дих. Сили оборони через польських фермерів недоотримають мільярди
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар під дих. Сили оборони через польських фермерів недоотримають мільярди

Через блокаду фермерами україно-польського кордону бюджет України тільки в лютому недоотримав 8 млрд гривень. Про це в ефірі УП сказав народний депутат Ярослав Железняк, передає портал «Коментарі»

1 березня 2024, 13:41
Поділіться публікацією:

Як повідомив Ярослав Железняк, згідно плану, через митницю у лютому до бюджету мало надійти 47,5 млрд гривень. Проте, каже політик, вдалося отримати лише 39,5 млрд гривень. Тобто, підкреслив нардеп, 8 млрд гривень Україна втратила через блокаду, яку організували польські фермери.

Удар під дих. Сили оборони через польських фермерів недоотримають мільярди

Блокада польського кордону

При цьому депутат підкреслив, що саме за рахунок податків та зборів, які надходять в бюджет, фінансується вся армія. Тобто саме ці гроші, можна використовувати на військові потреби, на відміну від допомоги від західних партнерів.

"Чому це важливо? Тому що ці гроші ми не можемо перекрити навіть за рахунок міжнародної допомоги, ми не можемо перекрити за рахунок якихось інших кредитів. Це те, що забрали не просто з державного бюджету, це те, що забрали безпосередньо в армії", -
сказав Железняк.

Тепер, за його словами, необхідно якось буде шукати "баланс у системі".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що польські фермери посилили блокаду кордону з 20 лютого і повністю заблокували рух вантажного транспорту. 21 лютого президент Володимир Зеленський провів селекторну нараду з представниками уряду, на якій обговорив ситуацію на україно-польському кордоні. Очільник держави пообіцяв, що будуть прийняті швидкі кроки.

Після цього Зеленський записав звернення до президента Польщі Анджея Дуди та прем’єра Дональда Туска, в якому закликав їх зустрітися з ним та українськими урядовцями на кордоні задля вирішення питання блокади. Разом з тим відомо, що українські урядовці прибули на кордон, але їх колеги з Польщі там не з’явилися.

При цьому польський прем’єр Дональд Туск повідомив, що зустріч із представниками уряду України відбудеться у Варшаві 29 березня.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 березня 2024, 14:06

Ця заява в тому ж рядку як і Майдан-3. Гроші від проданого мафіозними злочинцями зерна в Україну не надходять. Навпаки саме 20% відшкодованого їм ПДВ забирають гроші в армії. Ця брехлива пропаганда ще раз доводить що Україна потребує термінових змін. Тільки сильна країна має сильну і переможну армію. Суспільство розвиває армію і не дає їй деградувати від смерті і вибухів навколо. Навпаки не буде.


Новини