У ЗСУ відреагували на прогноз про "смертельне літо"

У ЗСУ наголошують, що за минулий тиждень і за минулий місяць втрати у ворога чималі

Протягом останнього місяця противник активізував свої зусилля на різних напрямках. Кількість боїв зросла більш ніж удвічі. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин.

Аналітики видання The Wall Street Journal видали прогноз про те, що на Україну та Росію чекає так зване "смертельне літо", під час якого обидві сторони матимуть великі втрати і ймовірно не зможуть досягти вирішального перелому у війні.

Зазначається, що для України зараз завданням буде утримати позиції зі свіжою західною зброєю. Водночас, Росія продовжить застосовувати звичну для неї тактику: м'ясні штурми задля невеликих успіхів.

Назар Волошин зазначив, що порівняно з травнем червень справді був дуже активним та гарячим. Серед напрямків, де йшли найзапекліші бої: Курахівський, Краматорський та, звичайно ж, Покровський.

Загалом по лінії фронту відбулося понад тисячу бойових зіткнень.

"За попередній місяць було майже 1 тис. 952 і ще попередній - було 732 бойові сутички. Тобто це говорить про те, що ворог активізував свої зусилля на різних напрямках", - додав спікер.

Назар Волошин також розповів і про те, що росіяни активізувалися на Торецькому напрямку. За минулий тиждень там ворог провів 114, але успіху не мав.

"Свої прогнози такого плану я давати не буду. Це будуть давати аналітики та експерти і звичайно - Головне управління розвідки з даними, фактами та цифрами. Однак скажу, що за минулий тиждень і за минулий місяць втрати у ворога чималі", - наголосив Назар Волошин. .

Читайте також на порталі "Коментарі" – ситуація на фронті кардинально змінилася: командир роти розповів, що відбувається.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не межі 1991 року: Зеленський розповів, що для США означає перемога України.