У ЗСУ розповіли, як можна "прорідити" засоби ППО Росії

У ЗСУ натякнули на найкраще "щеплення" проти С-300 та С-400

Після зустрічі у форматі Рамштайн 20 січня Україна отримає потужний пакет протиповітряної допомоги. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на заяву представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Зокрема йдеться про системи NASAMS, IRIS-T і Patriot. І це саме те, що може збивати балістичні ракети. Але саме по С-300 і С-400 найкраще "щеплення" - знищення самих установок", - зазначив спікер.

Ігнат підкреслив, що діставати російські ЗРК за 200 кілометрів від кордону України – цілком реальне завдання, яке ЗСУ легко виконають.

"Це може бути артилерія, це можуть бути оперативно-тактичні комплекси. І не забуваємо, що у нас є ударні безпілотники, якими також можна трохи прорідити засоби ППО противника", - додав речник Повітряних сил.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Інституті вивчення війни розповіли, коли варто готуватися до ймовірного наступу з боку Білорусі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – глава Кремля Путін продовжує жити у паралельній реальності, називаючи війну проти України "захистом", а захоплені росіянами українські регіони – "історично російськими". У свою чергу президент України Володимир Зеленський зазначає, що нові наступальні плани РФ – ні для кого у світі не секрет. А тому потрібні нові – рішучіші кроки партнерів – щодо підтримки нашої країни. Президент Польщі Анджей Дуда на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі взагалі заявив, що "через кілька, можливо, місяців, можливо, тижнів, настане черговий вирішальний момент цієї війни", який "дасть відповідь на запитання: чи виживе Україна чи ні". Як оцінюєте дані заяви та ситуацію на фронтах (включаючи дипломатичний) з початку року та в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.