Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, як F-16 змінять ситуацію на полі бою
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, як F-16 змінять ситуацію на полі бою

Винищувачі зменшать можливості російської авіації

1 серпня 2024, 23:58
Поділіться публікацією:

Американські винищувачі F-16, перша партія яких, ймовірно, вже прибула в Україну, посилять позиції ЗСУ на полі бою, чим послаблять домінування російської армії в повітрі.

У ЗСУ розповіли, як F-16 змінять ситуацію на полі бою

Україна отримала перші F-16. Фото з відкритих джерел

За словами заступника командира Третьої штурмової бригади, майора ЗСУ Максима Жоріна, F-16 вкрай необхідні українській армії, щоби ослабити позиції росіян у повітрі.

"F-16, звісно, внесуть свій настрій в цю війну, посилять наші позиції та послаблять позиції ворога. Авіація — це дуже суттєвий інструмент. При повному домінуванні росіян у повітрі, нам літаки просто вкрай необхідні", — зазначив майор ЗСУ.

При цьому Максим Жорін зауважив, що "все криється в деталях".

"Важливо, в якій комплектації нам передають F-16. Само по собі нічого не працює, лише в комплексі. Чи достатньо буде озброєння до літаків – це, насправді, цікавить найбільше", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін отримав би величезний плюс до свого іміджу, якби йому вдалося знищити винищувачі F-16 з країн НАТО. Саме тому, ймовірно, російські війська намагатимуться знищити F-16 на землі ракетами великої дальності. Вони вже орієнтувалися на обмежену кількість придатних аеродромів в Україні. Українцям треба буде добре подумати про те, де зберігати літаки F-16. Це мають бути захищені ангари. Крім того, весь авіапарк потрібно буде розподілити між різними локаціями, розташувати моделі літаків-приманок та бути готовими швидко злетіти у разі попередження про повітряний наліт. У повітрі українські F-16 протистоятимуть потужним російським мобільним зенітно-ракетним системам С-300 та С-400, які можуть націлюватися на кілька літаків одночасно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини