У ЗСУ розповіли, скільки F-16 необхідно Україні для виконання бойових завдань

Юрій Ігнат заявив, що Україні для виконання бойових завдань потрібно близько 2-3 ескадрильй західних винищувачів F-16

Для ефективного виконання поточних потреб на фронті українським захисникам потрібно близько 2-3 ескадрильї західних винищувачів F-16. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Тут треба розділяти (Ред. - щодо кількості літаків - ред.). У мирний час це може бути півтори сотні багатоцільових винищувачів, яких було б достатньо, щоб захистити нашу державу від потенційних майбутніх загроз ззовні", - заявив Ігнат.

У той же час сьогодні ЗСУ потребують 2-3 ескадрильї (1 ескадрилья - від 12 до 18 літаків). Відповідна кількість винищувачів допомогла б нашим військовим відігнати російську авіацію, яка застосовує керовані авіабомби від наших кордонів. Також українські захисники змогли б збивати дрони-камікадзе та крилаті ракети. Не менш важливим є також те, що західні винищувачі на озброєнні ЗСУ допомогли б наземним військам у наступальних та оборонних діях.

Зазначимо, вже котрий місяць поспіль не припиняються розмови про необхідність якнайшвидше поставити Україні західні винищувачі F-16. Чому ж за розмовами поки що нічого не відбувається? Навіть тренування українських пілотів, які мали розпочатися у липні, перенесли на серпень. Чи справді важливо Україні отримати західні літаки? Що буде, якщо західні союзники й надалі навмисно відкладатимуть питання. Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, зібравши думки експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - до чого можуть призвести скандали в російській армії – чи це вплине на війну.