Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, що відбувається на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, що відбувається на фронті

Найжорстокіші бої наразі точаться на Авдіївському, Бахмутському та Сватівському напрямках

10 листопада 2022, 19:05
Поділіться публікацією:

Українські захисники поступово звільняють захоплені українські території. Відтак, найзапекліші бої точаться на  Бахмутському, Сватівському Авдіївському напрямках. Таку заяву зробив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий під час телемарафону.

У ЗСУ розповіли, що відбувається на фронті

У ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті (фото з відкритих джерел)

За його словами, російські окупанти намагаються атакувати на Авдіївському та Бахмутському напрямках, вони проводять декілька десятків штурмів на добу, використовуючи для цього усі види артилерії, РСЗВ, міномети, танки. Але кожного разу отримують потужну відсіч та розуміють, що не здатні прорвати оборону ЗСУ.

"Ворог теж намагається там контратакувати, але це завдає йому ще більших втрат. Там (на Сватівському напрямку) йде постійна робота по звільненню української землі, але ми не можемо поки що детально про це говорити. Ситуація контрольована, ситуація ламається, щоб її використати більш ефективно", — розповів Череватий.

На думку речника, потрібно ще трохи  часу, аби коментувати ситуацію більш детально. А ще — Череватий розповів, що  за останні декілька днів, окупанти на полі бою втрачають від декількох рот до механізованого батальйону.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Залужний назвав кількість населених пунктів біля Херсона, які ЗСУ звільнили 9 листопада. Він також поінформував, що, починаючи з 1 жовтня, українським захисникам вдалося на херсонському напрямку просунутися вглиб на відстань до 36,5 км. У такий спосіб окупантам довелося залишати оборонні позиції та відступати. Залужний наголосив, загальна площа відвойованої території сягає 1381 кв км. Україна за цей час спромоглася вже відновити контроль над 41 населеним пунктом. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини