Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли про успіхи на південному фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли про успіхи на південному фронті

У Генеральному штабі розповіли, де українські війська просунулись на південному фронті.

29 серпня 2023, 09:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов розповів, що українські військові й надалі просуваються у рамках контрнаступу та відвойовують російські позиції на південному фронті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Military Media Center.

У ЗСУ розповіли про успіхи на південному фронті

Українські військові. Фото з відкритих джерел

За словами Андрія Ковальова українські сили продовжують наступальні дії у Мелітопольському напрямку.

"У напрямку Новоданилівка — Вербове мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", — сказав речник Генерального штабу ЗСУ.

Селище Вербове знаходиться поблизу Роботине, яке було деокуповано у кінці серпня. Експерти та аналітики вважають, що таким чином українські військові вибудовують плацдарм для атаки на великий транспортний вузол росіян у місті Токмак. А згодом намагатимуться вийти до Мелітополя, Бердянська та Маріуполя чим перекриють росіянам сухопутний шлях до Криму.

Нагадаємо, що селище Вербове знаходиться під тимчасовою окупацією росіян з лютого 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, солдати російської армії побили власного командира, скрутили його та передали у полон українським військам. Таким чином Україна отримала 52 російських солдатів та ще одного російського майора у полон.

Також "Коментарі" писали, що росіяни вивели з України свій сучасний танк четвертого покоління Т-14 "Армата". Російські ЗМІ повідомляли, що танки були відправлені на фронту на весні, однак лише у липні вони почали використовуватись для бойових завдань. Тепер росіяни стверджують, що Т-14 "Армата" були зняті з українського фронту та відправлені на доопрацювання у Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини