Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли про нову тактику Росії щодо ударів по українцях: чим будуть "бити" цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли про нову тактику Росії щодо ударів по українцях: чим будуть "бити" цього року

Кількість ракет у Росії не є неймовірною, підкреслив спікер Повітряних сил армії України Юрій Ігнат

29 листопада 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Цього року  можлива   більша кількість  дронових атак зі сторони   російських  окупантів. Про це  наголосив  спікер  Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат  під час ефіру  телемарафону. Даючи відповідь на запитання про "неймовірну  кількість" накопичених ворогом ракет, він  повідомив, що РФ має приблизно  у два рази  менше ракет, ніж  минулого року

У ЗСУ розповіли про нову тактику Росії щодо ударів по українцях: чим будуть "бити" цього року

Удари РФ по Україні (фото з відкритих джерел)

 "Давайте не будемо лякати нікого. Це не є неймовірна кількість. Це фактично вдвічі менше ніж в них було минулого року", -  відповів Юрій  Ігнат.  І   зазначив, що невідомо яка  точна кількість ракет у  загарбника, що  не афішує  їх запаси.

За твердженням речника  Повітряних сил,  минулого року тільки крилатих ракет — Х-101 та Х-555, було випущено  більше  тисячі по об’єктам  української  критичної інфраструктури. . "Це тільки крилатих, ми не рахуємо всі інші. Ворогу доводилось накопичувати свої запаси", —  наголосив він. При цьому нагадує, що, за інформацією  української розвідки,  кожного місяця  загарбники накопичували по 100 крилатих ракет.

"800-900 ракет вони можуть мати, але інтенсивність використання ракет минулого опалювального сезону була дуже високою. Цьогоріч окупанти покладатимуться більше на дронові атаки", -  переконує Юрій  Ігнат.

Як він продовжив, РФ  буде випускати більше дронів — не лише "Шахедів", а й "Ланцетів" і інших  свого виробництва, а також FPV-дронів.  Речник наголошує, що дрони-камікадзе постійно міняють маршрути, аби  уникнути знищення мобільними групами.

"Їх завдання — обійти по максимуму наші системи ППО, тому противник шукає слабкі місця, обходячи по межах областей, використовуючи річки, автомобільні дороги, щоб дрони були максимально мало помітними, і щоби якомога більше дронів досягло своїх цілей. Тому і знищуються вони вже на підступах до об’єктів, до міст, які ворог потенційно хоче уразити", — підсумував   речник Повітряних сил.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що росіяни хочуть продовження війни чи початку переговорів.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини