Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли, чи вдалося стабілізувати ситуацію на Харківщині
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли, чи вдалося стабілізувати ситуацію на Харківщині

Ворог намагається утримати ті позиції, які раніше захопив на Харківщині

22 червня 2024, 12:35
Поділіться публікацією:

Ситуацію на Харківщині повною мірою стабілізовано, українські захисники проводять заходи щодо вибивання супротивника з позицій. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі каналу "Еспресо" розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

У ЗСУ розповіли, чи вдалося стабілізувати ситуацію на Харківщині

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

"Може скластися ілюзорне враження, що коли ми говоримо про стабілізацію ситуації, то не варто допомагати угрупованню військ Сил оборони, яке діє на Харківщині. Люди повинні розуміти, що під час вибивання противника витрати на цю роботу в боєприпасах та БПЛА зростають. Бо для того Щоб вибити противника з нашої території, ми повинні проводити інтенсивні дії", — пояснив Федоренко.

Військовослужбовець наголосив, що ворог постійно проводить відновлення своїх підрозділів на Харківщині.

"В результаті спільної роботи ми можемо подолати ворога. Оскільки, незважаючи на суцільні втрати у живій силі та техніці, противник має можливості їх відновлювати. Втім, усьому свій час. Я вірю в успіх і те, що нам вдасться вибити супротивника з Харківської області", — додав він.

Зазначимо, раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в середині червня можна з упевненістю сказати, що російська "операція" на Харківському напрямку стала для окупантів однією з найбільш фатальних за час війни. У цьому стали вирішальними два чинники. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Telegram зробив.

"Через величезні втрати противник змушений перекидати резерви за іншими напрямками, але навіть з ними не може захопити невелике містечко Вовчанськ, що стоїть всього за 5 кілометрів від українсько-російського кордону. Ця кампанія вже остаточно довела фейковість багатьох традиційних міфів про "могутність Росії" , – зазначив Подоляк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини