У ЗСУ прокоментували вчорашні численні тривоги через МіГ-31К

Піднімаючи в небо авіацію окупанти не лише проводять тренування, а й намагаються натиснути на українців

Численні повітряні тривоги в Україні ввечері 25 серпня були через зліт російського винищувача МіГ-31К. Таким чином, противник не тільки проводить бойове злагодження, а й намагається натиснути на українців. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Спікер зазначив, що росіяни піднімають у небо літаки не лише для пуску ракет, а й для тренувань. Проте в Україні одразу ж включають сигнал про повітряну тривогу. Тому що невідомо, чого чекати від ворога. Навчання російських льотчиків - це безперервний процес, який триває завжди, а тим більше в умовах бойових дій. Плюс повітряні тривоги, які в Україні постійно дратують людей, впливають на нашу економіку, психологічний стан. Противник це добре розуміє і користується цим.

Ігнат також додав, що зараз повітряні тривоги через зліт МіГ-31К нетривалі. На початку повномасштабної війни такі повітряні тривоги тривали до півтори години.

"Півтори години – це відпрацювання палива, повністю заправлені баки. Потім злітав інший. Така практика вже була, просто літали довше. Зараз просто зліт та посадка", - прокоментував Юрій Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи можуть припинитись ракетно-дронові атаки – що важливо робити Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло - про що говорять удари дронів і ракет, що почастішали: головні висновки атаки дронів по Москві.