Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ пояснили, у яких випадках оголошується повітряна тривога
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ пояснили, у яких випадках оголошується повітряна тривога

Росія продовжує ракетний терор на території України

28 жовтня 2022, 08:00 comments2268
Поділіться публікацією:

Представник Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат докладно пояснив, за яких обставин в Україні оголошується повітряна тривога. Як передає видання "Коментарі", про це Гнат розповів в ефірі Українського радіо.

У ЗСУ пояснили, у яких випадках оголошується повітряна тривога

Повітряна тривога. Фото: з відкритих джерел

Юрій Ігнат зазначив, що повітряна тривога включається в різних випадках, це робиться завжди, коли є загроза населенню, військовим і всьому, що є в Україні. Тривога може бути пов'язана з ракетною атакою, скажімо, з акваторії Чорного або Азовського моря, або коли вилітають літаки стратегічної авіації — бомбардувальники Ту-160 або Ту-195. 27 жовтня одна з тривог була пов'язана з тим, що два таких бомбардувальники, які є носіями ракет Х-101 або Х-555, вийшли на бойовий курс, звідки зазвичай завдають ударів саме цими ракетами. Відповідно, відразу надходить оперативна інформація про те, що є висока ймовірність запуску ракет, у такому разі включається повітряна тривога. Ці ракети мають велику дальність польоту понад 5500 км, тому загрожують усій території України.

"Інша загроза, яка була в четвер, це зліт літаків МіГ-31К. Йдеться про літак, який є носієм гіперзвукової ракети "Кинжал", яка теж могла бути застосована противником. А на початку минулої доби була успішна робота української ППО, адже з 22 години до пів на першу ночі 27 жовтня тривала атака дронів-камікадзе, їх було збито 19 на території Одеської, Миколаївської та Вінницької областей", — зазначив полковник.

За його словами, це були три великі групи дронів, які рухалися у відповідних напрямках. Все збивати не вдається, звичайно, було кілька прольотів Але сьогодні чудовий результат – збито понад 85% дронів. Іноді надходить інформація, що буде застосовано зенітні ракети з наземних цілей, наприклад, С-300, тоді також оголошується тривога. Так само і з реактивними системами залпового вогню: коли є інформація, що по якихось областях противник ось-ось застосує реактивну артилерію, також оголошується сигнал тривоги. Тобто повітряна тривога не завжди супроводжується завданням ударів та руйнуваннями.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у ОП пояснили, чому тепер час грає не на боці Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини