Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ назвали втрати ворожої бронетехніки у боях під Авдіївкою
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ назвали втрати ворожої бронетехніки у боях під Авдіївкою

Росіяни все рідше застосовують бронетехніку у боях на підступах до Авдіївки

5 грудня 2023, 18:19
Поділіться публікацією:








Близько 70% ворожої бронетехніки не повертається з поля бою в районі міста Авдіївка Донецької області. Про це розповів речник прес-центру Сил оборони України Таврійського напрямку Олександр Штупун.

У ЗСУ назвали втрати ворожої бронетехніки у боях під Авдіївкою

Під Авдіївкою тривають запеклі бої. Фото з відкритих джерел

Військовослужбовець розповів, що росіяни намагаються наступати на Авдіївку переважно піхотою, позаяк погодні умови не дозволяють їм застосовувати бронетехніку, яку вони швидко втрачають.

"Ворог атакує піхотою, тому що бойова робота його техніки ускладнена погодними умовами, а також значними втратами. Якщо росіяни кидають вперед бронетехніку, то 70% не повертається з поля бою", — розповів Олександр Штупун.

За його словами, росіяни намагаються прорватись до Авдіївського коксохімічного заводу, однак підрозділи, які здійснюють штурмові дії, змушені щоразу відступати через значні втрати.

Військовослужбовець відзначив, що окупанти не зменшують інтенсивність наземних операцій. При цьому зросла активність ворожої авіації, зокрема штурмовиків СУ-25 і гвинтокрилів Ка-52.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські війська не лише тримають оборону, а й продовжують атакувати російських окупантів на південь від Степового. А біля коксохімічного заводу та промзони Авдіївки тривають запеклі бої. Ворог намагається прорватися вперед. Українські війська провели контратаку під Авдіївкою та відновили втрачені позиції. На кадрах із геолокацією видно, що українські сили атакують російські позиції у лісосмузі на південь від Степового. Водночас російські війська продовжили наступальні операції на Авдіївському напрямі та досягли просування. Геолокаційні кадри показують, що російські війська просунулися в районі водосховища на північ від Авдіївки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини