Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ назвали головну ціль росіян у війні: до чого зараз прагне ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ назвали головну ціль росіян у війні: до чого зараз прагне ворог

Росіяни влаштовують терор, щоб українці здіймали певні хвилі, які мають впливати на вище військово-політичне керівництво

сьогодні, 18:42
Поділіться публікацією:

Російські війська на півдні України намагаються завдавати ударів по критичній енергетичній інфраструктурі, проте їхньою головною метою залишається терор та знищення українських громадян, заявив в ефірі Freedom речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

У ЗСУ назвали головну ціль росіян у війні: до чого зараз прагне ворог

Ракетний удар

“Першим питанням завжди залишається терор. Терор, який вже давно вийшов на державний рівень з боку Російської Федерації. Власне, Росія вже навіть не намагається якимось чином, якимись “центрами ухвалення рішень”, “натовськими базами” прикрити відверті спроби знищити українських громадян. Доказ тому — удари окупантів по житлових будинках, конкретно по тих територіях, де можуть перебувати мирні люди”, — підкреслив Братчук.

Він також зазначив, що російські сили посилили обстріли Запоріжжя, використовуючи авіаційні бомби КАБ. При цьому, за його словами, використання КАБів — це серйозна загроза для південних регіонів України, таких як Херсон і Запоріжжя. Водночас ми стикаємось із балістичними ракетами, які атакують Одеську та Миколаївську області, їх перехоплення залишається складним завданням, підкреслив Братчук.

За словами речника, Росія намагається постійними атаками створити умови, коли українці будуть змушені залишати свої домівки або здійснювати тиск на уряд для ухвалення рішень, вигідних Кремлю.

"Росіяни розраховують на те, що українці будуть здіймати певні політичні, суспільні хвилі, які мають впливати на вище військово-політичне керівництво України — для ухвалення тих рішень, які будуть вигідні Російській Федерації. Власне, це головне завдання ворога”, — сказав речник.

Він відзначив високу ефективність української ППО, зазначивши, що понад 80% дронів "Шахед" збиваються.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що росіяни посилять терор мирних громадян у жовтні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини