Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ назвали головний плюс мобілізації без ТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ назвали головний плюс мобілізації без ТЦК

Були вже випадки, коли у ТЦК іноді ігнорували запити бригад та відправляли добровольців до інших підрозділів

сьогодні, 14:52
Поділіться публікацією:

Уряд дав "зелене світло" військовим частинам мобілізувати добровольців без участі ТЦК. Це своєчасне та правильне рішення, яке допоможе армії, оскільки раніше без прямої мобілізації траплялися деякі не дуже приємні інциденти. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі "24 Каналу" розповів головний сержант 93 ОМБр "Холодний Яр" Іван Буряк.

У ЗСУ назвали головний плюс мобілізації без ТЦК

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Військовий зазначив, що 93 ОМБр вже незабаром рік, як займається рекрутингом, і військові лише вітають таке офіційне рішення української влади. Він зазначив, що результати набору були позитивними, проте іноді траплялися неприємні "казуси", коли бригада направляла документи на конкретну людину, а в ТЦК чи навчальних центрах ігнорували запити і відправляли добровольців до інших підрозділів.

"Було складно проводити рекрутинг, коли розповідаєш людині про себе; рекламуєш себе; наводиш приклади... Вона погоджується йти з тобою. А потім потрапляє в таку ситуацію. Для нас дозвіл мобілізувати добровольців — надважлива подія. Ми на нього дуже чекали", — зазначив військовий.

Іван Буряк вважає, що підрозділам варто робити ставку на рекрутинг, бо так можна знайти потрібних людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на непросту ситуацію з мобілізацією, Україні не варто йти на той крок, щоб знижувати мобілізаційний вік. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив колишній головнокомандувач ЗСУ, а тепер посол у Великій Британії Валерій Залужний, повідомляють "Літери".

Екс-главком наголосив, вікова категорія 18-25 років – це майбутнє України. Тому серйозно порушувати питання про зниження мобілізаційного віку можна лише у крайньому випадку.

"Категорію 18-25 років треба максимально берегти. Я чомусь завжди протестував, щоб мобілізація не заходила на людей нижче 25 років, коли був на посаді Головнокомандувача, бо нам потрібна Україна і через 20 років, і через 30 років. А вона ось — їй зараз 18 років. Це зовсім інші люди, які врятують цю країну", — заявив Залужний на зустрічі з українськими студентами в Лондоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини