Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ наростає дефіцит снарядів: деталі від BBC
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ наростає дефіцит снарядів: деталі від BBC

Українська артилерія потерпає від дефіциту боєприпасів

16 грудня 2023, 18:31
Поділіться публікацією:

Сили оборони України з кожним днем все більше потерпають від дефіциту артилерійських снарядів, через що вони змушені відмовлятись від наступальних операцій та переходити до оборони. Про це пише видання BBC, передає портал "Коментарі".

У ЗСУ наростає дефіцит снарядів: деталі від BBC

Робота артилерії ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Про дефіцит боєприпасів виданню розповіли українські військовослужбовці, які воюють під Бахмутом. За їхніми словами, через зростаючий дефіцит Сили оборони України змушені використовувати у 4-5 разів менше снарядів, ніж це роблять російські окупанти.

Командир батареї 22-ї бригади ЗСУ розповів ВВС, що поставок снарядів здійснюється недостатньо. Він запевнив, що якби українські бійці отримали більше снарядів, вони уже змогли  б просунулися далеко за населений пункт Кліщіївка поблизу Бахмуту.

Але позаяк Сили оборони потерпають від дефіциту боєприпасів, відзначив командир батареї, військові змушені розраховувати використання снарядів, щоби "стріляти точно тією кількістю, яка є".

Оператор дрону, який наводить артилерію, розповів виданню, що у піковий період контрнаступу співвідношення між росіянами та українською артилерією було 1:1 або навіть на користь українців.

Однак тепер, повідомив він, ЗСУ випускають один снаряд на кожні 4-5 пострілів, які здійснюють російські окупанти.

Ще один український боєць розповів ВВС, що у випадку суттєвого зниження західної підтримки ситуація на фронті стане зовсім поганою.

Після розмов з українськими захисниками видання підсумовує, що ЗСУ потрібно більше снарядів, ніж можуть дати західні союзники.

ВВС резюмує, що без боєприпасів Україні не лише доведеться відмовитись від контратак, але їй також буде важко зупиняти атаки РФ, що може призвести до її поразки. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bbc.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини