Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ катастрофічна ситуація із запчастинами – Bild
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ катастрофічна ситуація із запчастинами – Bild

Багато українських самохідних гаубиць простоюють через нестачу запчастин

10 вересня 2024, 10:43
Поділіться публікацією:

Значна частина самохідних гаубиць, поставлених Німеччиною, Нідерландами та Італією, наразі не працює через зношеність та нестачу запчастин. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bild.

У ЗСУ катастрофічна ситуація із запчастинами – Bild

самохідна гаубиця, фото з відкритих джерел

Це одна з найважливіших систем зброї для захисту України від російських загарбників, яка зараз є, але запчастин до вже поставлених систем досі немає, скаржаться українські військові.

Ситуація із запчастинами катастрофічна, підтверджують два командири українських артилерійських підрозділів, які майже два роки воюють на самохідних гаубицях в Україні.

"Це чудова система, але знос дуже високий", – каже один із двох артилеристів. Інтенсивне використання самохідної гаубиці вже позначилося під час Бахмутської битви влітку 2022 року.

Через два роки мало що змінилося: хоча виробник Rheinmetall оголосив про велике замовлення на виробництво тризначної кількості одиниць у травні цього року, виробництво займає кілька місяців через трудомістке загартування спеціальних труб.

За інформацією Bild, Німеччина зараз постачає невелику однозначну кількість труб для гострих потреб, щоб привести в бойову готовність принаймні частину українських самохідних гаубиць, що вийшли з ладу

Інші частини деяких самохідних гаубиць також потребують заміни, але закупівля запчастин також не вдається через бюрократичні перепони, оскільки до використання допускаються лише окремі частини.

"Абсурдно, що зараз більше систем зброї вийшли з ладу через брак запчастин, ніж через ворожий вогонь", – критикує голова комітету з питань оборони Маркус Фабер.

Приємно, що цього року буде поставлено більше самохідних гаубиць, сказав Фабер.

"Однак, якби достатня кількість запасних частин була поставлена ​​вчасно, Україна мала б тепер більше систем для своєї оборони".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини