Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського звинуватили російську еліту у вживанні героїну та процитували Бандеру
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського звинуватили російську еліту у вживанні героїну та процитували Бандеру

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк розкритикував програмну статтю екс-радника Путіна

28 вересня 2023, 18:59
Поділіться публікацією:

В Офісі президента України прокоментували програмну статтю колишнього радника Путіна, ідеолога проекту "Новоросія" Владислава Суркова, в якій він пропонує США, Європі та Росії об'єднатися у "глобальну Північ" для протистояння "глобальному Півдню". Про це повідомляють "Коментарі".

У Зеленського звинуватили російську еліту у вживанні героїну та процитували Бандеру

Подоляк

— Уся російська політика заснована на героїнових фантазіях, — написав у відповідь Михайло Подоляк. — І технічно Сурков зі своєю маніфестацією нічим не відрізняється від наркомана-ексгібіціоніста, який мастурбує на "велич Росії" у брудному під'їзді російської глибинки під час наркотичного приходу.

За словами Подоляка, ідея "християнської Півночі", що веде "священну війну" проти "варварів", списана росіянами у нацистів. Вона також суперечить спробам сьогоднішньої Росії отримати собі у союзники країни глобального Півдня для боротьби нібито із західним неоколоніалізмом.

В Офісі президента вважають, що Сурков може бути частково правий лише за зміни однієї деталі його опусу. Якщо відзначити, що християнство як сполучний фундамент США, Європи та Русі відноситься не до Росії, а до України, як спадкоємиці Київської Русі.

"У Сполучених Штатів, Європи та Стародавньої Русі справді спільний християнський фундамент, що природно сприяє утворенню Pax Romana – загального культурного та політичного простору. Ось тільки під Руссю треба розуміти не Москву як продукт синтезу монголо-татарського та візантійського культурного коду, а християнський Київ – історичний центр сили у регіоні", — наголошує Подоляк.

У Києві впевнені, що на Росію чекає невблаганна поразка і подальша політична трансформація.

— Історичний процес об'єктивний і невблаганний. Отже, неминучий. Адже, як казав український класик, ніщо не зупинить ідею, час якої настав, — завершив своє есе Подоляк відсиланням до відомої цитати Степана Бандери.

Тим часом, Стрєлков розповів, де Росії загрожував розгром.

Путін став ще більш озлобленим: ЗМІ дізналися, як диктатор ухвалює рішення.

А ЄС пригрозив наслідками трьом країнам через постачання комплектуючих Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини