Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського згадали про Ізраїль, розповівши, що хоче Україна від гарантій безпеки із США
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського згадали про Ізраїль, розповівши, що хоче Україна від гарантій безпеки із США

Андрій Єрмак вважає, що гарантії безпеки зі США мають бути не гіршими за американський меморандум з Ізраїлем

17 квітня 2024, 12:58 comments1046
Поділіться публікацією:

Угода з безпеки зі Сполученими Штатами Америки (США) має працювати не гірше, ніж американський меморандум із Ізраїлем. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив голова Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє офіційний сайт президента України.

У Зеленського згадали про Ізраїль, розповівши, що хоче Україна від гарантій безпеки із США

Андрій Єрмак. Фото: сайт Офісу президента України

Зазначається, що відбулася нарада щодо підготовки угоди з безпеки зі США. На ньому, крім Єрмака, також були присутні члени делегації, які беруть участь у переговорах щодо напрацювання, а також підготовка двох- та багатосторонніх міжнародних домовленостей між Україною та іншими державами.

Як зазначив Єрмак, угода зі США має бути зразковою, враховувати реальні можливості Штатів та найкращі елементи вже підписаних раніше гарантій.

Під час наради було обговорено: елементи майбутнього документа; сильні сторони попередніх угод про гарантії безпеки; алгоритм дій після схвалення Конгресом США військової допомоги в Україні.

"Угода США з Україною має працювати не гірше, ніж американський меморандум з Ізраїлем, який підтвердив ефективність спільних дій союзників під час нещодавнього відбиття масованої атаки Ірану на Ізраїль", — додав Єрмак.

Щодо ізраїльської моделі, то цією системою двосторонніх відносин Штати виступають для Ізраїлю гарантом безпеки, незважаючи на те, що країна не є членом НАТО. Співпраця країн була оформлена в рамках так званого Меморандуму про порозуміння від 1975 року. Угода передбачає американську військову допомогу, а також спільні військові навчання. У тому числі Тель-Авів дозволив Штатам використовувати свої порти. Фактично США виступають дипломатичним і військовим прикриттям для країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина надає гарантії безпеки для України: Шольц пояснив, що тепер чекає на РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дем'ян

17 квітня 2024, 13:36

Поки він буде проводити наради,орки 200 разів наваляться на Харків і Гостомель,як це було 2 роки тому.Схоже,саме на це й розрахунок.


Новини