Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського заявили, що відкрили новий розділ війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського заявили, що відкрили новий розділ війни

У Офісі президента прокоментували перше застосування амерканської далекобійної ракети

17 жовтня 2023, 18:55
Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував перше застосування ЗСУ американської далекобійної ракети ATACMS, якою вразили аеродроми окупантів в Бердянську та Луганську. Про це повідомляють "Коментарі".

У Зеленського заявили, що відкрили новий розділ війни

Подоляк

Михайло Подоляк, ймовірно, потролив російське МЗС, яке в особі міністра Сергія Лаврова вимагало від України "визнати умови, що склалилися на землі", а саме — окупацію українського Криму, Донбасу, Запорізької та Херсонської областей. Після успішного застосування Силами оборони далекобійних ракет вже Офіс президента вимагає від РФ "визнати умови на землі, які склалися".

"Новий розділ цієї війни (не)офіційно розпочатий, — пише Михайло Подоляк в своєму телеграм-каналі. — Скільки не записуй у "Конституцію Росії" окуповані території, аби "зберегти спадок" під ризиком палацових переворотів, зрештою Москві доведеться визнати умови на землі, які склалися".

Щодо війських наслідків атаки на аеродроми окупантів, то Михайло Подоляк зазначає наступне:

- Для російських військ більше немає безпечних місць у межах… міжнародно визнаних кордонів України. А значить: жодної можливості середньостроково зберегти за собою Південь, Крим і Чорноморський флот. Годинник уже пішов у зворотному напрямку. Нафтогазова голка ще відтягує кінець. Але він уже давно став неминучим, — зазначає Михайло Подоляк.

ATACMS – твердопаливна тактична балістична ракета класу земля – земля, яку виробляє американська компанія Lockheed Martin. Має дальність до 300 км. Її різні варіанти оснащення носять індекси МО США MGM-140, MGM-164 та MGM-168. Ракета ATACMS у транспортно-пусковому контейнері має індекс М39. Пусковими установками ракет ATACMS є реактивні системи залпового вогню M270 MLRS та M142 HIMARS, які раніше Україна вже отримала від США.

Тим часом, Ізраїль назвав умови закінчення війни.

Байден терміново збирає міжнародний саміт: що відомо.

А експерти розповіли, чи може конфлікт на Близькому Сході перерости у Третю світову



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини