У Зеленського відреагували на "занепокоєння" Росії про можливу катастрофу на ЗАЕС

Михайло Подоляк вважає, що катастрофи на Запорізькій АЕС можна уникнути, якщо Росія припинить свій шантаж

Для того, щоб запобігти можливій катастрофі на Запорізькій АЕС Росії, варто виконати ряд кроків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе Twitter написав радник глави Офісу президента Михайла Подоляк.

"Росія стурбована можливістю катастрофи на ЗАЕС", - цинічно сміються з Міноборони РФ. Є рішення", - написав Подоляк.

За словами радника голови ОП, російським військам треба просто вивезти боєкомплекти з цехів, розмінувати споруди, відпустити з камер персонал АЕС, перестати обстрілювати з її території Нікополь та залишити станцію.

Подоляк додав, ось такий простий алгоритм дій потрібно виконати Росії і одразу припиняться всі розмови про можливу катастрофу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Зеленський у своєму традиційному зверненні заявив, що російська армія має відійти від Запорізької АЕС та всіх прилеглих районів, забравши свою військову техніку зі станції, без будь-яких умов і якнайшвидше. Таким чином давши можливість забезпечити належний контроль за ЗАЕС з боку МАГАТЕ. Сьогодні цю тему, швидше за все, обговорюватимуть із Зеленським генсек ООН Антоніу Гутерріш і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, які вже прибули до Львова. Чи вдасться знайти вихід із ситуації? Як можна змусити росіян залишити ЗАЕС? І чи тільки про ЗАЕС вестиметься розмова? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США таємно передали Україні ракети AGM-88 HARM: чим вони небезпечні для РФ.