Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського відреагували на умови Росії для завершення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на умови Росії для завершення війни

На Банковій наголосили, поки російські війська продовжують залишатися на території України, про жодні переговори не може бути й мови

27 травня 2023, 13:30 comments1404
Поділіться публікацією:

Москва знову озвучила свої умови для завершення війни на території України, тим самим вкотре підтвердивши свою недієздатність. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Twitter написав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського відреагували на умови Росії для завершення війни

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

У МЗС Росії вважають про завершення війни можна буде говорити, якщо Україна припинить вогонь, а Захід відмовиться від постачання зброї та боєприпасів. Також Україна має на офіційному рівні відмовитися від перспектив вступу до ЄС та НАТО, задекларувавши нейтральний позаблоковий статус. Також українська влада має визнати "нові територіальні реалії". На території України мають бути захищені права російськомовних громадян та національних меншин.

Михайло Подоляк, реагуючи на умови Кремля, наголосив, що "вимоги Росії" вустами МЗС РФ підтверджують юридичну та фактичну недієздатність російської владної верхівки. У відповідь Подоляк озвучив основні вимоги України, виконання яких реально може наблизити світ.

За словами радника глави Офісу президента, першою та головною вимогою є – російські війська мають залишити всю суверенну територію України. Кремль також має визнати, що усі пострадянські країни мають весь обсяг суверенітету. Росія має видати всі, хто стояв біля витоків розв'язання повномасштабної війни. Російське керівництво має визначити зону демілітаризації своєї території. Ці та інші вимоги, на думку керівництва України, є обов'язковими для виконання країною-агресором.

Читайте також на порталі "Коментарі" — європейське турне спецпредставника уряду Китайської Народної Республіки (КНР) Лі Хуея, який уже побував у Києві, може бути пов'язане зі спробою подати представникам ЄС неприйнятні для України пропозиції, пише американське видання The Wall Street Journal. А саме – припинити бойові дії, визнавши за Росією окуповані українські території. Чи справді спецпред КНР, який відправився тепер і до Москви, міг так відверто "торгувати" Україною ? Чи ми бачимо ігри англосаксів (США та Великобританія) проти китайських мирних планів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини