Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського відреагували на ще один можливий план Трампа по закінченню війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на ще один можливий план Трампа по закінченню війни

Михайло Подоляк прокоментував план Помпео щодо закінчення війни в Україні

27 липня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телемарафону поділився думкою щодо плану закінчення війни, який нібито міг використати Дональд Трамп у разі перемоги на виборах у листопаді цього року. План запропонував колишній державний секретар США Майк Помпео.

У Зеленського відреагували на ще один можливий план Трампа по закінченню війни

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

Михайло Подоляк заявив, що це найбільш реалістичний сценарій, який у разі його виконання в повному обсязі дозволив би згадувати РФ лише у форматі історичної похибки для аналізу на тему "як не треба жити".

"Я вважаю, що це найбільш реалістичний сценарій, який міг би бути впроваджений. Глобальне лідерство коштує півтрильйона доларів. Крапка. Тобто, ленд-ліз чи пряма допомога Україні – немає різниці. Перемога над РФ, яку собі за такі гроші можуть забезпечити і США, а ширша і проукраїнська коаліція, і антиросійська коаліція — це того варте. І в принципі, це абсолютно реалістична програма", — наголосив Подоляк.

На його думку, якби таку програму було виконано в повному обсязі, то РФ згадували б лише як історичну похибку, яку ми б аналізували, як не треба жити.

Водночас, підкреслив Подоляк, він чудово усвідомлює, що реальний політичний процес далекий від цієї абсолютно адекватної оцінки, адже ми живемо не за часів Рейгана та Тетчер.

На переконання Михайла Подоляка, Помпео пропонує нормальний механізм.

"Так, можна сперечатися щодо деталей, обсягу тощо. Але він говорить правдиві речі. Для того, щоб домінувати в глобальному світі, потрібні радикальні речі, потрібне саме фінансування програшу РФ", — акцентував він.

Радник пояснив, що йдеться про конкретну математику для програшу РФ.

"Є конкретно, Росія витрачає на війну такий обсяг коштів, має такий обсяг старого радянського військового ресурсу. Проукраїнська коаліція разом з Україною витрачає такий обсяг коштів, маємо такі високотехнологічні відповіді на російські обсяги. І все", — наголосив Подоляк.

Він додав, що Помпео прописує абсолютно реалістичний сценарій, який не є дорогим, бо якщо Росія не програє, то ціна безпеки для США коштуватиме не 500 млрд. доларів, а півтора-два-три три трильйони доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — несподіваний поворот: Трамп може схвалити ленд-ліз України, на який не наважився Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини