Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського відповіли, що потрібно, щоб Путін погодився на українську "формулу миру"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відповіли, що потрібно, щоб Путін погодився на українську "формулу миру"

На Банковій вважають, що для Росії має суттєво зрости ціна війни

21 червня 2024, 11:30 comments12994
Поділіться публікацією:

Україна вже включилася у підготовку другого Саміту миру, але участь Росії в ньому не матиме сенсу, допоки Кремль не перегляне свою позицію щодо війни. А для цього потрібні військові поразки РФ, економічний та дипломатичний тиск на неї. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "24 каналу" зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського відповіли, що потрібно, щоб Путін погодився на українську "формулу миру"

Михайло Подоляк. Фото: з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що Україна використовуватиме всі дипломатичні інструменти, щоб залучити до участі у наступному саміті ще більше країн та пояснити їм важливість усіх 10 пунктів української "формули миру".

"Але є один аргумент, який не можна нічим змінити – тактичні поразки Росії по лінії фронту", – наголосив Подоляк.

На його думку, коли інші країни побачать, як Росія програє на полі бою, вони ж ініціюватимуть обговорення правил справедливого закінчення війни.

"Для Росії має суттєво зрости ціна війни, тобто собівартість того, що вона робить на території України, та й взагалі собівартість життя. Також важливим є дипломатичний тиск — пояснення того, що дії Росії суттєво шкодять національним інтересам різних країн у різних регіонах, то є не лише території України", — пояснив радник голови ОП.

На думку Михайла Подоляка, Росія не змінить свого ставлення до війни і не усвідомлює, які страшні злочини вона вчиняє, доки не зазнає військової поразки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай повернеться за стіл переговорів: Кулеба зробив заяву, що обнадійлює.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому низка країн відкликали підписи під комюніке саміту миру: відповідь МЗС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини