Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського відповіли на бажання Путіна розпочати переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відповіли на бажання Путіна розпочати переговори

Михайло Подоляк нагадав про неможливість переговорів із РФ, поки російські війська перебувають на території України

28 липня 2023, 16:56 comments2798
Поділіться публікацією:

Україна дійсно не вважає за можливе проводити переговори з Росією, поки російські війська продовжують перебувати на території української держави, а також, поки країна-агресор не визнає скоєні військові злочини. Як передає портал "Коментарі", таку думку в Twitter висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського відповіли на бажання Путіна розпочати переговори

Переговори. Фото: з відкритих джерел

"Традиційне "переговорне скиглення" росіян продемонстроване знову: "Із нами відмовляються розмовляти!" Так, відмовляються. Бо це безглуздо", — заявив радник голови ОП.

За його словами, всім уже очевидно, що саме Росія підриває міжнародне право та глобальний безпековий порядок. Саме країна-агресор організувала масштабну, криваву неспровоковану війну та демонстративно тероризує крилатими ракетами громадянське населення іншої країни, вбиваючи тисячі людей.

"Про що і з ким тут говорити? Якщо Москва хоче переговорів, шлях відомий", — написав Подоляк.

При цьому радник голови ОП позначив чотири пункти, які має виконати Росія: піти з України. Провести зміну політичної еліти. Визнати військові злочини. Видати авторів війни трибуналу.

"Хіба щось не зрозуміло?" — додав радник керівника ОП.

Зазначимо, виступаючи на саміті Росія-Африка, російський президент Володимир Путін заявив, що Москва готова вести переговори щодо забезпечення безпеки, проте Україна від них відмовляється.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з 27 по 28 липня у Санкт-Петербурзі проходить саміт Росія-Африка, який багато хто вже охрестив "путінське шоу". Сам Путін під час виступу на відкритті заходу запропонував замінити українське зерно на африканському ринку – російське. Що, на думку координатора стратегічних комунікацій Ради з національної безпеки США Джона Кірбі, виглядає як відчайдушна спроба російського диктатора приховати, який вплив на африканські країни мало його рішення не продовжувати зернову угоду. Що на даному етапі можна сказати про російсько-африканський саміт? Навіщо він був потрібен Путіну — і чи виправдає його очікування? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини