Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, втрата якого міста окупантами відкриє для ЗСУ пряму дорогу до Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, втрата якого міста окупантами відкриє для ЗСУ пряму дорогу до Криму

Радник ОПУ Олексій Арестович розповів про важливість звільнення Мелітополя

12 грудня 2022, 07:20 comments1725
Поділіться публікацією:

Втрата російськими загарбниками контролю над тимчасово окупованим Маріуполем унеможливить ЗСУ можливість підійти впритул до анексованого Росією Криму. Сьогодні Мелітополь – це не просто велике українське місто в Запорізькій області, це ключ до всієї оборони півдня, це промисловий, транспортний вузол. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

У Зеленського розповіли, втрата якого міста окупантами відкриє для ЗСУ пряму дорогу до Криму

ЗСУ. Фото: УНІАН

Радник голови ВП зазначив, що саме через Мелітополь країна-агресор перекидає основні війська. Фактично логістичні шляхи, що проходять через Мелітополь, дозволяють Росії заповнювати запаси російських сил на правому та лівому березі Дніпра, аж до кордону в районі Маріуполя. І щойно росіяни втратять контроль над Мелітополем, вони втратять можливість тримати оборону на південному напрямку. За такого розкладу українська армія вийде на кордон із Кримом на перешийку.

"Думаю, Маріуполь якийсь час зможе поборсатися, але недовго. Вони складають величезну кількість матеріальних запасів у Мелітополі. Ці запаси ось уже третій день чомусь злітають у повітря", – прокоментував Олексій Арестович.

Радник голови ОП підтвердив інформацію про дуже непросту ситуацію навколо Бахмута, але запевнив. Що росіяни не мають жодних шансів взяти місто. Завдання взяти місто поставлене вищим російським командуванням, саме тому виконання поставленої мети кинуто щонайменше 12 БТГ російської армії. Безперервно йдуть запеклі бої по всій лінії фронту, але ЗСУ продовжують відбивати атаки супротивника, тримають оборону надійно.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Москві пролунали сильні вибухи — масштабна пожежа в ТЦ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини