Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського розповіли, коли Україна отримає все необхідне для захисту Харкова
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, коли Україна отримає все необхідне для захисту Харкова

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі 24 каналу сказав, що для захисту Харкова замало лише двох ЗРК «Патріот». За його словами, захист повинен бути більш дієвим і комбінованим

30 травня 2024, 20:03
Поділіться публікацією:

Україні бракує систем протиповітряної оборони для повного захисту Харківської області від ударів. Однак проблема не тільки в цьому, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського розповіли, коли Україна отримає все необхідне для захисту Харкова

Михайло Подоляк

За його словами, кількість балістичних і крилатих ракет, дронів, керованих авіаційних бомб, які використовуються проти Харкова, справді вражає. Саме тому для захисту міста та області від безперервних ворожих атак потрібні не лише Patriot.

Як підкреслив Подоляк, системи ППО мають бути скомбіновані з авіаційним компонентом — з F-16, оскільки Patriot також потребує захисту. Тобто, за його словами, Україні обов'язково потрібна тактична авіація з великим радіусом дії, щоб можна було знищувати авіацію ворога і таким чином прибирати керовані авіаційні бомби і дрони.

Радник голови Офісу президента підкреслив, що Президент Володимир Зеленський постійно наголошує західним партнерам на гострій потребі України в додаткових засобах захисту. Зокрема, для захисту Харкова і області необхідні щонайменше дві додаткові системи Patriot, оскільки цей комплекс ефективно працює проти балістичних ракет.

Окрім того, каже Подоляк, військово-політичне керівництво України завжди пояснює, які інструменти, у якій кількості та комбінаторіці необхідні для захисту певного напрямку.

При цьому Подоляк вважає, що Україна все ж отримає все необхідне, проте із певним запізненням.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що для захисту Харкова потрібно хоча би дві ЗРК "Патріот". Втім, наразі Штати передають для Харкова генератори, щоб діти могли навчатися навіть тоді, коли в школах вимикають світло.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини