Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського пояснили, коли ЗСУ повернуться до Луганської області
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пояснили, коли ЗСУ повернуться до Луганської області

В Офісі президента вважають, що відхід ЗСУ з Лисичанська – це питання правильного повернення Донбасу

6 липня 2022, 10:35
Поділіться публікацією:

Вихід українських захисників із Лисичанська та відступ із Луганської області – це питання не втрати Донбасу, а питання правильного зворотного повернення його. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю виданню "Bild" висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського пояснили, коли ЗСУ повернуться до Луганської області

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Радник голови ОП визнав, що російські загарбники сьогодні перевершують українських захисників за кількістю далекобійної артилерії, а з огляду на те, що війна сьогодні йде за принципом артилерійської дуелі, протистояти такому натиску ворога дуже важко. Саме тому 90% втрат складають втрати від ударів артилерії.

Проте, наголосив Подоляк, Україна вже зараз перевершує Росію щодо планування операцій і як тільки з'явиться відносний паритет щодо кількості важкого озброєння, українська армія зможе дати відсіч ворогові.

Михайло Подоляк зазначив, що зараз постає питання не в тому, коли росіяни заберуть Донбас, а в тому, скільки людей вони готові покласти, щоб залишити Донбас. Росія веде війну кількістю, а чи не якістю. Україна навпаки намагається якісно воювати, зберігаючи людей, які захищають країну.

"Ми хочемо воювати якістю. Ми мінімізуємо втрати, і питання тимчасового відступу від Лисичанська та Луганської області, це питання не втрати Донбасу, а питання правильного зворотного повернення Донбасу", — заявив Подоляк.
Читайте на порталі "Коментарі" — не лише Донбас: у ISW розповіли, яка ключова мета президента РФ Путіна у війні проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Верховній Раді можуть скасувати обов'язкове правило для чоловіків призовного віку. Розгляд законопроекту може відбутися вже 8-9 липня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини