Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського пояснили, чому ЗСУ не змогли дістатися до Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського пояснили, чому ЗСУ не змогли дістатися до Криму

Навесні були очікування, що до кінця року українська армія вже буде у Криму

18 листопада 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

На початку цього року перші особи країни впевнено заявляли про те, що цього року українські війська зайдуть до анексованого Криму. Це справді мало статися, якби не сталися дві обставини. Перша – те, що західні союзники не надали вчасно обіцяне раніше озброєння. Друга обставина – були введені ті санкції, про які йшлося раніше і які могли б завдати істотної шкоди Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

У Зеленського пояснили, чому ЗСУ не змогли дістатися до Криму

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Радник визнав, що справді українській армії було під силу зайти до окупованого Криму, адже робилися прорахунки на основі математичного аналізу. Обговорювалося, скільки потрібно зброї, коли вона має надійти, які санкції мають бути введені проти Росії, скільки через це мала втратити російська економіка.

Ми ж виходили з аналізу: якщо домовилися про певні інструменти ведення бойових дій, то ці інструменти будуть у вас через 7-10 днів, скільки потрібно для логістики. Але ж не за 90 чи 120 днів!", – заявив Подоляк.

Також зазначив Михайло Подоляк, зброя, яка потрібна Україні залежить від тактики російської оборони. Зараз, наприклад, найбільше потрібні дрони, ракети та системи РЕБ. Все це важливіше, ніж бронетехніка.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав законопроект про тимчасовий бюджет США (передбачає продовження фінансування урядових програм та відомств до 19 січня 2024 року). Того було раніше прийнято Палатою представників, а потім підтримано і Сенатом. Він не містить підтримки ані України, ані Ізраїлю. При тому, що в Пентагоні та Держдепі вже попередили, що вичерпано практично всі виділені раніше кошти на підтримку України. А генсек НАТО Єнс Столтенберг акцентує, що всі країни, які входять до Альянсу, чудово розуміють, наскільки важливо не допустити перемоги Путіна в розв'язаній ним війні проти українського народу. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є надія, що запит Білого дому про фіндопомогу в десятки мільярдів доларів для України пройде нарешті парламент? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

18 листопада 2023, 10:23

Штатний п*здун пояснив чому він не п'є каву в Ялті. Йому досі хтось вірить?


Новини