Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського назвали кількість загиблих у війні з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського назвали кількість загиблих у війні з РФ

За словами Подоляка, втрати України у війні з РФ становлять "від 10 до 12,5-13 тисяч" загиблих військових

1 грудня 2022, 22:10 comments1501
Поділіться публікацією:








З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у боях загинули близько 13 тисяч військових. Відповідну заяву зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі "24 каналу".

У Зеленського назвали кількість загиблих у війні з РФ

Михайло Подоляк (фото з відкритих джерел)

"Ми маємо офіційні оцінки Генштабу, які озвучує Верховний головнокомандувач. Вони складають від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих. Тобто, ми відкрито говоримо про кількість загиблих. Так, у нас більше втрат через поранення", — заявив радник голови ОП.

Окрім цього, Михайло Подоляк наголосив, що кількість цивільних жителів, які загинули – "точно не 20 тисяч".

"Тому ми говоримо на різних міжнародних майданчиках, що Росія воює не з військовими: там вона програє війну. РФ воює з цивільним населенням, особливо на окупованих територіях. І там дуже багато масових поховань, катівні і так далі", — сказав Михайло Подоляк.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Єврокомісії виправдалися за помилку Урсули фон дер Ляєн про втрати ЗСУ в сто тисяч. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 30 листопада озвучила помилкову інформацію про втрати ЗСУ. Її вже забрали з офіційної заяви політика. Спінант у своїй заяві повідомила, що у заяві була "неточність" у цифрах. Окрім цього, вона подякувала усім, хто вказав на цю помилку. Вона пояснила, що цифра, яку фон дер Ляєн назвала у своєму виступі, була взята із зовнішніх джерел та повинна була стосуватися втрат убитими і пораненими. Її назвали, "аби показати жорстокість Росії".  Відтак, заяву президентки Європейської комісії було виправлено та опубліковано без жодних даних про втрати України – як серед цивільних, так і серед військових. Зазначимо, що 30 листопада, Урсула фон дер Ляєн заявила, що втрати української армії нібито склали 100 тисяч осіб вбитими.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини