Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Зеленського натякнули, до чого наближаються ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського натякнули, до чого наближаються ЗСУ

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів про хід українського наступу

4 жовтня 2023, 22:54 comments5159
Поділіться публікацією:

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що, незважаючи на опір РФ, Збройні сили України наближаються до ключової точки українського контрнаступу. Про це повідомляють "Коментарі".

У Зеленського натякнули, до чого наближаються ЗСУ

Подоляк

"Попри всі інвестиції Росії у зведення ліній оборони, засмічення полів мінами, розконсервування старої техніки й проведення мобілізаційних ротацій Україна продовжує покроково продавлювати власний сценарій наступу та нав’язувати свою волю на полі бою, — пише Михайло Подоляк, натякаючи на можливе взяття Токмаку. — Українська армія зламує російську лінію оборони, знищує тилову логістику, відриває Крим як транспортний вузол від окупаційних угруповань, виснажує російські резерви. І все це має накопичувальний ефект. А головне – наближається до перерізання залізничного сполучення, без якого утримання всього південного фронту для Росії стане просто неможливим".

- Усе це відбувається часто всупереч воєнним доктринам, оскільки українські військові наступають меншою кількістю та їм протистоїть набагато більш ресурсний і забезпечений противник. Політики вважають, що це не так швидко, як вимагають закони серіальної драми, а графік воєнних дій не вкладається в графіки виборчих кампаній? У такому разі хочу звернути увагу на одну деталь. Сьогодні, на 588-й день війни, ми обговорюємо не російський наступ. Ми обговорюємо темпи наступу України й лише періодично звертаємо увагу на пропагандистські крики російських чиновників з вимогою до Заходу зупинити програш Росії, — підкреслює Михайло Подоляк.

Нагадаємо, що військові аналітики підкреслювали, що для армії Росії, яка єдина на європейському континенті має спеціалізовані залізничні війська, контроль над залізницями має першочергове значення. Оскільки саме залізницею росіяни здійснюють постачання своєї армії. Тому для українського контрнаступу має значення навіть не вихід до Азовського моря, скільки захоплення ключових вузлів залізничної логістики росіян, зокрема Волновахи та Токмаку.

Тим часом, російський "Вконтакте" приховує інформацію про війну в Україні.

Чи змінилася позиція американців щодо підтримки України: WP розкрив деталі.

А через суперечки Макрона і Шольца гальмується допомога Україні: що відомо. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини