Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР заявили, що мобілізація йде не так, як треба: які заходи зараз впроваджують
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР заявили, що мобілізація йде не так, як треба: які заходи зараз впроваджують

Нардеп Костенко повідомив, що наразі процес мобілізації ще досі не налагоджений

сьогодні, 18:24
Поділіться публікацією:

Секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю 24 Каналу наголосив на важливості забезпечення Збройних сил України необхідними ресурсами для укомплектування існуючих та створення нових бригад. За його словами, є підрозділи, які героїчно тримають оборону тривалий час, але їм не вистачає ротацій.

У ВР заявили, що мобілізація йде не так, як треба: які заходи зараз впроваджують

Мобілізація в Україні

Костенко підкреслив, що для ефективної оборони країні потрібна більша кількість особового складу, аби можна було проводити регулярні ротації. Це дасть змогу бригадам змінювати одна одну, відправлятися на відпочинок та проходити бойове злагодження. Завдяки цьому військові, набувши досвіду, зможуть повернутися на передову у повній готовності, підкреслив нардеп.

Однак, за словами Костенка, процес мобілізації поки що не налагоджений належним чином. Україна стикається з вибором: чи створювати нові резервні підрозділи, чи доукомплектовувати існуючі. Військове командування часто ухвалює рішення розподіляти ресурси таким чином, щоб вдавалося формувати нові бригади та зміцнювати наявні.

"Зараз тривають деякі непопулярні дії, щоб покращити процеси. Як би хто до цього не ставився, але питання мобілізації, підготовки людей та їх забезпечення – це виживання країни, а не особисті амбіції", — сказав Костенко.

Він також додав, що участь у захисті країни повинна бути не лише на передовій, але й у тилу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами Сергія Лещенка, у США тиснуть на президента Володимира Зеленського, щоб він оголосив мобілізацію на фронт, починаючи з 18 років. Політик відзначив, що президент категорично не хоче цього робити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини