Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР сказали, кого саме потребують на фронті: ці люди не повинні відсиджуватися в тилу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР сказали, кого саме потребують на фронті: ці люди не повинні відсиджуватися в тилу

У ВР сказали, що на фронті потрібні люди з хорошою фізичною підготовкою

сьогодні, 17:27
Поділіться публікацією:

Нещодавно в мережі почала з’являтися інформація про можливе зниження мобілізаційного віку в Україні. Однак, Верховна Рада не розглядає питання зниження мобілізаційного віку до 20 років, зокрема про це в ефірі "Громадського" повідомив народний депутат, член профільного оборонного комітету Вадим Івченко.

У ВР сказали, кого саме потребують на фронті: ці люди не повинні відсиджуватися в тилу

Мобілізація в Україні

Івченко зазначив, що від ЗСУ надходять сигнали про необхідність залучення фізично підготовлених людей для виконання бойових завдань. Він додав, що особам віком 47-50 років важче виконувати бойові завдання, які ставлять командири бригад.

"Це лише сигнали до нас, до Комітету з нацбезпеки і оборони. Однак це питання наразі не обговорюється ані на комітеті, ані у Верховній Раді", – зазначив депутат.

На його думку, люди з гарною фізичною підготовкою не повинні виконувати тилові чи бюрократичні функції в штабах і ТЦК, а мають брати участь у бойових діях. Водночас ті, хто поранений або проходить реабілітацію, повинні виконувати іншу роботу, якщо не можуть брати участь у боях.

Івченко також зазначив, що протягом останнього року кількість мобілізованих зросла, але цього недостатньо. За його словами, наразі мобілізація покриває лише потребу в поповненні втрат особового складу в бригадах.

"Ми сьогодні покриваємо тільки потреби, щоби закрити втрату людського ресурсу в бригадах. Але ніяк не створення нових бригад або підсилення нових бригад, щоб була відповідна ротація, щоб на місце одних бригад заходили інші", – додав нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у ВР раді окремі нардепи вважають, що необхідно знижувати мобілізаційний вік до 20 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини