Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВР сказали, чи дійсно Штати вимагають знизити мобілізаційний вік до 18 років
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР сказали, чи дійсно Штати вимагають знизити мобілізаційний вік до 18 років

США не висувають ультиматумів щодо зниження мобілізаційного віку в Україні, але всіляко підштовхують до такого рішення

сьогодні, 11:08
Поділіться публікацією:

США регулярно піднімають питання щодо зниження мобілізаційного віку в Україні з 25 до 18 років. Водночас це не є ультиматумом, а радше заклик до дій, повідомив в ефірі телемарафону заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв.

У ВР сказали, чи дійсно Штати вимагають знизити мобілізаційний вік до 18 років

Мобілізація в Україні

За його словами, офіційного запиту немає, але це питання неодноразово обговорювалося на зустрічах з представниками як Демократичної, так і Республіканської партій.

"Можу говорити про ті зустрічі, на яких я був. Це питання було радше не ультиматумом, а спонуканням до дії. Вони аргументували тим, що в їхніх війнах основна складова – 18-25-річні", – сказав нардеп.

Водночас він зауважив, що у США діє контрактна армія, де військові проходять підготовку, беруть участь у ротаціях та можуть демобілізуватися, а бойові дії ведуться поза межами їхньої території.

Чернєв також висловив сумнів щодо можливості озброїти новобранців у разі зниження мобілізаційного віку.

"Ми можемо говорити, що маємо понижувати мобілізаційний вік, але будьмо відверті – є чим озброїти? Навіть зараз, коли цей вік не понижуємо, але формуємо нові бригади – їх немає чим озброювати", – підкреслив Чернєв.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сергій Лещенко повідомив про те, що Сполучені Штати, буцімто, тиснуть на Володимира Зеленського у питанні зниження мобілізаційного віку до 18 років. Лещенко зазначає, що американці порівнюють ситуацію в Україні з війною у В'єтнамі, під час якої США призивали на службу юнаків з 19 років. Саме тому американські політики не розуміють, чому в Україні досі не мобілізують молодь віком від 18 до 25 років. Втім, нібито Зеленський категорично проти того, щоб знижувати мобілізаційний вік і відправляти на фронт молодь, починаючи з 18 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини